Basınçlı alüminyum döküm sektöründe faaliyet gösteren ve dünyanın önde gelen otomotiv devlerine üretim gerçekleştiren Tuğçelik Alüminyum, son olarak Polonya merkezli Magna Araç Tavan Sistemleri'nin stratejik tedarikçisi olarak seçildi.

PROJE, 5 YIL DEVAM EDECEK

Firma, Magna Polonya Araç Tavan Sistemleri Fabrikası için Porsche 983 tipi spor araçlarda kullanılacak olan üç farklı yapı parçaları üretimi için tedarikçi ve staretejik partner olarak seçildi.

Projenin toplam bütçesinin yaklaşık 4 milyon 11 bin avro olduğu ve seri üretime 2024 yılında başlanıp 2029 yılına kadar devam edeceği öğrenildi.

Porsche 983 spor üstü açılır araçların tamamında açılır kapanır tavan mekanizması ana taşıyıcı yapı parçaları, iki firmanın ortak çalışması sonucu tasarlanırken, Silafont 36 özel alaşım kullanılarak imal edilecek komplex parçaların toplamda 70 bin set olarak üretilmesi planlanıyor.

SLOVAKYA FİRMASINA SERİ ÜRETİM YAPACAK

Diğer yandan firma, Marelli Powertrain Slovakya fabrikasının ihtiyacı kapsamında VNT Actuator parçalarının seri üretimleri için de nomine edildi.

Firma, Marelli aktarma organları Slovakya fabrikası için iki farklı projenin seri üretiminin nominasyonunu alırken, bu doğrultuda VNT Actuator parçaları olarak tanımlanan bu parçaların seri üretimlerine 2022 yılına başlanacak ve 2025 yıl sonuna kadar devam edecek.

Bu süre zarfında toplam 7 milyon 961 bin 583 avroluk satış cirosunun hedeflendiği ifade edildi.

Parçalarda döküm sontası CNC işleme, hassas yıkama ve yüzde 100 sızdırmazlık testleri yapılmış olarak şirket tarafından Slovakya’a sevkiyatı gerçekleştirilecek. (TÜDOKSAD)