İSTANBUL (AA) - Silah Taşıyıcı Araç (STA) projesi kapsamında Savunma Sanayi Başkanlığı’nın Kara Kuvvetleri Komutanlığı envanterine alınması amacıyla yürütülen proje ile FNSS Savunma Sistemleri AŞ ve Nurol Makina AŞ tarafından ortaklaşa geliştirilen Taktik Tekerlekli Zırhlı Araç (TTZA) Pars 4x4 STA, Petlas’ın yerli sermaye, yerli mühendislik ve yerli iş gücü ile ürettiği Petlas lastiklerini kullanıyor.

Petlas tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamaya göre, Türkiye lastik sektörünün yüzde 100 yerli sermayeli markası olan Petlas’ın, Ar-Ge ve üretim yatırımları arasında, milli savunma sanayine yönelik ürün geliştirilmesi ve üretimi öncelikli konu olarak yer alıyor. Bu şekilde kuruluş misyonunu yerine getirmeye devam eden Petlas, milli savunma sanayisinin lastik ihtiyacını yerli Ar-Ge ve yerli üretimle karşılıyor. Petlas’ın ürettiği lastikler, bu alanda dışa bağımlığı ortadan kaldırıyor.

Silah Taşıyıcı Araç (STA) projesi kapsamında Savunma Sanayi Başkanlığı’nın Kara Kuvvetleri Komutanlığı envanterine alınmak amacıyl yürüttüğü proje ile FNSS Savunma Sistemleri AŞ. ve Nurol Makina AŞ. tarafından ortak geliştirilen Taktik Tekerlekli Zırhlı Araç (TTZA) Pars 4x4 STA, Petlas’ın yerli sermaye, yerli mühendislik ve yerli iş gücü ile ürettiği Petlas lastikleri kullanıyor.

Pars 4X4 STA, tüm anti-tank harekat gereksinimlerine cevap verecek şekilde kurgulanmış bir sistem olma özelliğine sahip.