Komatsu, orta ekskavatör sınıfında maden, yol inşaatı ve taş ocağı gibi ağır şartlarda kullanılmak üzere geliştirdiği yeni PC500 hidrolik ekskavatörü kullanıcılarının beğenisine sundu.

Türkiye distribütörlüğü Temsa İş Makinaları tarafından yürütülen, iş ve maden makinaları üreticisi firmanın orta ekskavatör sınıfında geliştirip ürettiği hidrolik ekskavatörü her şey dahil hizmet modeli Kompetan avantajlarıyla Türkiye’de satışa çıktı.

YÜZDE 11 YAKIT TASARRUFU SAĞLIYOR

Bir önceki model PC450'ye göre yol inşaatı, taş ocağı, maden gibi zorlu koşullarda daha yüksek performans vaat eden ve yüzde 11 oranında yakıt tasarrufu sağlayan modelin, düşük devirde çalışan güçlü ve kapasitesi artırılmış motoru, boyutu büyütülmüş hidrolik pompası, iki kademeli çalışan kulesinin yanında zaman ayarlı motor durdurma özelliği de bulunuyor.  

Yeni PC500’de ataşmanlı kullanımdan kaynaklı ilave parça değişimlerinin dışında, 6 bin saat boyunca makinanın tüm periyodik bakımları orijinal Komatsu yedek parça ve yağlarla, yetkili servisleri tarafından ücretsiz olarak gerçekleştiriliyor.

Ayrıca makinanın durumunu gösteren yağ analizleri ve Komtrax uydu takip sistemi raporları da kullanıcılarıyla belli aralıklarda ücretsiz olarak paylaşılıyor.

MOTORUN VERİMLİLİĞİ ARTIYOR

Kompetan avantajları arasında ücretsiz operatör eğitimleri, 3 yıl / 6 bin saat komponent garantisi ve VIP destek hattı da bulunuyor.

Bir önceki modele göre net olarak 15 beygir daha güçlü bir motora sahip olan yeni model, 360 beygir net güce sahip motoruyla daha fazla güç ve tork üreterek, motorun verimliliğinin artmasını sağlıyor.

Zorlu çalışma koşullarının üstesinden gelen model, düşük devirde yüksek tork üreterek yakıt tüketiminin daha düşük olmasına olanak tanıyor.