Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları (KARDEMİR), 2019 yılı içinde tamamlayacağı çelikhane yatırımlarıyla kapasitesini de 3,5 milyon ton düzeyine çıkaracak. Bu da 8 milyon ton civarında mamül ve hammaddenin elleçlenebileceği kapasitede bir liman ihtiyacı anlamına geliyor. Bugüne kadar, Eren Holding’in limanlarında çalışmaya gayret eden KARDEMİR’in bu büyüklükteki kapasiteyi taşıyabilecek bir liman arayışı başladı.

KARDEMİR, LİMAN ARAYIŞINI BAKANLIĞA TAŞIDI

KARDEMİR Başkanı Kamil Güleç, çelikhane yatırımlarının, 2019 yılı içerisinde bitirilerek, 3,5 milyon ton kapasiteye çıkacaklarına işaret ederek, liman arayışında olduklarını anlatıyor.

Güleç, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan'ı ziyaret ettiklerini, Filyos Liman Projesi'nin masaya yatırdıklarını kaydetti. KARDEMİR’in altyapının bitirilmesinin ardından, limanı işletmeye talip olduğu ifade edildi.

8 MİLYON TONLUK MALZEME

Devasa ölçülerde altyapı yatırımı süren Filyos liman projesine değinen Güleç, şöyle konuştu: "Filyos Limanı’nın, KARDEMİR için özel ve büyük önemi var. 2019’da faaliyete alacağımız çelikhane yatırımı ile kapasitemizi 3,5 milyon tona yükseltiyoruz. Bunun anlamı da, üretim için 8 milyon ton düzeyinde hammadde işleyebileceğimiz bir limana olan acil ihtiyacımız. İşte Filyos Limanı’nın varlığı bizimi için bu nedenle hayati.

7 YILDIR EREN LİMANLARI DESTEK VERİYOR

Son 7 yıldır, liman ihtiyacımızı Eren limanlarında gerçeklemeye çalışıyorduk. Bu konuda, Eren Holding’e müteşekkiriz. Bununla birlikte, artan kapasitemizle birlikte, Filyos Limanı bizim için artık, olmazsa olmaz, durumunda. Rekabet gücümüzden ödün vermeden, ihracat yarışındaki hedeflerimizi tutturabilmek adına, bizim olduğu kadar, tüm bölge için hayati önem arz eden liman, Karadeniz Bölgesi’nin, global ticarete açılan kapısı konumunda."