İSTANBUL (AA) - Assan Alüminyum, Marmara Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü öğrencilerinin hazırladığı tablolarla fabrika duvarlarına renk kattı.

Assan Alüminyum tarafından yapılan açıklamaya göre; firmanın sanatı ve genç sanatçıları destekleme vizyonu uyarınca fabrikanın duvarları, Marmara Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü öğrencilerinin hazırladığı tablolarla donatıldı. Yapılan iş birliği sonucunda resim bölümü öğrencilerinin yaptığı tablolarını satın alan ve fabrikasında sergileyen Assan Alüminyum, sonrasında ise bu çalışmaları genel müdürlük binasında da sergileyecek.

Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü öğrencileriyle geçen sene de benzer bir çalışmayı ilk defa gerçekleştirerek sanatı fabrikaya taşıyan Assan Alüminyum, bu çalışmasıyla Türkiye’de de bir ilke gerçekleştirmişti.

Açıklamada görüşlerine baş vurulan Assan Alüminyum Genel Müdürü Göksal Güngör ise Assan Alüminyum olarak, bir ülkenin ideal medeniyet düzeyine varmasında ekonomik yönden gelişmeyle birlikte  kültürel bir zenginliğe de sahip olmasının önemine inandıklarını vurguladı.

Türkiye'nin ekonomk büyümesine yönelik çalışmalara destek olmaya devam ederken, bir yandan da sanata mümkün olduğunca destek vermeye çalıştıklarını söyleyen Güngör, önümüzdeki dönemlerde de sanat ile sanatçıyı destekleyecek projelere imza atmaya devam edeceklerini vurguladı.