Zaur Gahramanov, SOCAR Türkiye Üst Yöneticisi ve CEO'su olarak açıklamalarda bulundu. 2018 senesi, Eylül ayında SOCAR Türkiye Ege Rafinerisi'nde (STAR) üretimin başlayacağını belirtti ve, " Önümüzde ki yılın başlarında,  yeni yatırımın kararını alarak; önümüzdeki yakın gelecek için de,  2022 yılının sonunda yeni bir petrokimya kompleksinin inşasını tamamlamayı planlamaktayız." dedi.

Gahramanov, “Bütün projeler iyi gitmekte ve, Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi (TANAP) ile STAR Rafineri inşaatı devam ediyor ve 2018 yılı için,  artık bu inşaatlar bitecek ve son 8 yılda devamlı olarak yatırım yaptığımız, Türkiye’nin en büyük iki projesi tamamlanmış olacak. TANAP’ta ilk gaz temmuz ayında Türkiye’de olacak. Eylül ayında ise STAR Rafineri'nin üretimi başlayacak. Projelerimiz tamamlandığında bu rakam 16,5 milyar dolara ulaşacak. Ve kalan, 3 milyar dolarlık kısmı da yeni yatırımlar için 2018, 2019 ve 2020 yıllarında gerçekleştireceğiz” ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE'YE İNANIYORUZ VE UZUN VADELİ STRATEJİYLE YAPIYORUZ

"Açıklamalarına devam eden, Gahramanov: " Türkiye, petrokimya piyasası için çok güzel bir pazar konumunda. Devletin, bu konuda bize büyük desteği bulunmakta. 2019, yılının hemen başlarında yeni yatırımın kararını alıp, 2022 yılının sonunda yeni bir petrokimya kompleksinin inşasını tamamlamayı planlıyoruz.  Bu anlamda görmekte olduğumuz,Türkiye ekonomisinin en büyük problemi cari açık. Bizim bütün projelerimiz bu cari açığın kapanmasına yönelik. STAR Rafineri de, TANAP da yeni planladığımız petrokimya kompleksi de cari açığın kapanmasına milyarlarca dolar katkı sağlayacak yatırımlar olarak hayata geçiriliyor."