3M Türkiye Ar-Ge Direktörü Ali Kuday , "3M olarak, küresel bazda yıllık satışlarımızın üçte biri son beş yılda geliştirilen ürünlerden elde ediliyor. Her yıl gelirimizin yaklaşık yüzde 6’sını Ar-Ge faaliyetlerine ayırıyoruz. Şirketimizde küresel düzeyde Ar-Ge alanında çalışan mühendis sayısı ise yaklaşık 8.100’dür. 2015 yılında İstanbul’da açılan Müşteri İnovasyon Merkezi, müşterilerimize Ar-Ge ekibi rehberliğinde 3M teknolojilerini tanıma ve deneyimleme fırsatı tanıyarak, ihtiyaçlarına uygun çözümler geliştirilmesini sağlıyor." diyor.

Uluslararası UBI Global tarafından, Avrupa’nın en iyi 2. ve dünyanın en iyi 3. merkezi seçilen İTÜ Çekirdek ile iş birliğimiz bu yıl gelen projelerden birine maddi destek vermekle başlayacak. Ayrıca, proje liderini şirket dilinde “3M Bilim İnsanı” olarak geçen ve 3M’in global Ar-Ge departmanının en başındaki sayılı kişilerden birisi ile projesi hakkında görüştürerek fikir alışverişinde bulunmasını sağlayacağız. Bu yıl başlayan İTÜ Çekirdek iş birliğimizin önümüzdeki dönemlerde de gelişerek devam etmesini öngörüyoruz.

Türkiye’de bilimin gelişmesine katkı sağlamayı önemsiyoruz. FIRST Robotics turnuvası kapsamında Türkiye’nin genç bilim beyinlerini destekliyoruz. 2018’de Türkiye’de 7 takımın sponsorluğunu üstlenerek, katılımcılara robot setlerinin temin edilmesine katkıda bulunduk. Ayrıca ekiplere ürün desteği ve de bazı takımlara da mentorluk sağladık. Gençlerimizi Kavacık’ta bulunan, 3M bilimini ve inovasyonunu deneyimleme fırsatı buldukları Müşteri İnovasyon Merkezi’mizde ağırladık.