Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Mehmet Özdeşlik, ncülüğünde tüm yönetim kurulu üyeleri ve diğer misafirlerle birlikte Anıtkabir’e , Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e saygı duruşu ve sonrasında  mozalesine çelenk bıraktılar. Oldukça duygular anlar yaşayan üyeler , çelenk töreni ardından üyeler, şeref defterine mesaj yazmak üzere şeref defteri bölümüne geçti.
Efsiad’ın ikinci durağı Atm Atılım Teknik fabrikası oldu. Fırın, döküm makine ve techizatları imal etmekte olan firma, aynı zamanda MKE’ye çeşitli ürünler imal etmektedir. Firma yönetim kurulu başkanı Sayın Salih Özata ve Murat Tunç tarafından karşılandı. Daha sonra da firma temsilcisi Murat Tunç tarafından  imal edilen ve üretim aşamasındaki makinelerin tanıtımı yapıldı.

Son ziyaret edilen firma ise  Elimko  oldu. Yönetim kurulu başkanı Sayın Malik Arival ve firma temsilcileri İLE tanışmalar sonrasında  toplantı salonunda tanıtım videosu izledi. Daha sonra, Elimko üretim hatlarının tamamı Sayın Malik Arival tarafından tanıtıldı.

Mayıs 2016'da, 17 üye ile faaliyete başlayan ve  43 üyesi ile endüstriyel fırın imalatçılarını yurtiçinde ve yurtdışında birçok mecrada temsil etmektedir.  Efsiad yurt içerisinde Makine İmalatçıları Birliği, Makfed ve yurtdışında ise CECOF üyesidir. Efsiad Yönetim Kurulu Başkanlığını Sistem Teknik Sanayi Fırınları A.Ş. YKB Sayın Mehmet ÖZDEŞLİK yürütüyor.