Eplan şirketinin en yeni çözümü Eplan ePulse, veriyle projeleri, disiplinleri ve tüm dünyadaki mühendisleri bir araya getiren komple bir bulut tabanlı sistemler ağının temelini oluşturuyor. Kullanıcılar internet tarayıcıları kullanarak mevcut Eplan platformunun ürün dünyasını veri bazlı değer zinciri üzerindeki yeni fonksiyonlar ile geliştiren uygulamalara erişim sağlayabiliyorlar. Eplan ePulse'un açık tasarımı içerisinde pek çok farklı veri formatı ve diğer sağlayıcıların sistemleri için arayüzlere erişim sağlama planları da bulunuyor. Bir süredir bulut tabanlı sistemler sunan Eplan, Eplan Data Portal ile cihaz verisi indirmek için üretici kütüphanesi olarak tüm dünyada çözüm sunuyor. Eplan eView, 2019 yılının başından bu yana ECAD projelerinin redlining iş akışı kullanılarak görüntülenebildiği, onaylanabildiği ve yorumlanabildiği çözüm yelpazelerini genişletiyor. Şimdi de Eplan ePulse ile şirketin güçlü bulut geliştirme için izlediği yol, müşteri ve ortaklarla diyalog kurularak sistematik bir şekilde devam ettiriliyor. 

TEDARİK ZİNCİRİNDE BAĞLANTIYI SAĞLIYOR

Eplan ve Cideon CEO'su Sebastian Seitz, "Bulut çözümlerimiz için hızlı geliştirme yöntemleri kullanıyoruz ve müşterilerimizin ihtiyaçlarını yakından takip ediyoruz. Eplan ePulse tedarik zinciri içerisindeki son kullanıcılar, makina, tesis tedarikçileri ve endüstriyel üretimdeki bileşen üreticileri arasında bağlantı görevi görüyor. Eplan ePulse içerisinde depolanan veri, hem bir şirketin kurum içi üretimi için sistem tanımıdır, hem de otomasyonla ilgili dijital ikizin tüm boyutları için müşteri dökümantasyonudur. Dijitalleşme çağında bu müşterilerimizin dijital veriye tamamen güvenebilmesini sağlıyor" dedi. 

BULUT TABANLI SİSTEMLER İLE NELER KAZANDIRIYOR?

Eplan eView ile Eplan platformunda oluşturulan mühendislik projelerine buluttan doğrudan erişilebilecek. Bu, proje verilerinin herhangi bir zamanda herhangi bir yerden görülebileceği anlamına geliyor. Redlining işlevi, üretim veya bakım bölümündeki çalışanların şemalardaki değişiklikler için kendi önerilerini eklemelerini sağlıyor.

Eplan Data Portal, çok sayıda bileşen üreticisinin yüksek kaliteli ürün kataloglarına web tabanlı erişim sunuyor. Eplan Platformunda sabitlenen tüm çözümler bu web hizmetine eşit erişime sahip. Bileşenlerin Eplan belgelerine kolayca sürükleyip bırakılması, mühendislik tasarımı için gereken zaman ve çabayı azaltıyor, makina ve tesis belgelerinin kalitesini artırıyor.

Eplan Cogineer'in bulut versiyonuyla bir şablon kütüphanesinden sadece birkaç tıklamayla doğrudan tarayıcı da şematik oluşturma, yakında mümkün hale gelecekr. Yeni genişletilmiş sürüm olan Eplan Cogineer Advanced ise ilave işlevler sunuyor: yapılandırma değişkenlerinin ve değer kümelerinin içe aktarılması ve alt işlevlerin yeniden kullanımı, model oluşturmayı daha da kolaylaştırıyor.