Dijitalleşme ve küreselleşme adına önemli atılımlar yapan Boltaş, robotikleşme ve otomasyon alanındaki yatırımlarını sürdürüyor. Boltaş Teknoloji ve Ar-Ge Direktörü & İcra Kurulu Üyesi Harun Özdemir şirketin bu alandaki vizyonu ve çalışmalarına ilişkin bilgiler aktardı. Özdemir, “Tekrar eden işlerimizi ciddi anlamda robotlara aktarabildik. 2025’te önemli ölçüde yapay zekâ temelli sistemler kullanacağız” ifadelerini kullandı.

UIPATH İŞ BİRLİĞİ İLE İKİ ROBOTU DEVREYE ALDI

45 yıldır lojistik sektöründe faaliyet gösteren Boltaş, teknoloji ve bilişim altyapısında da birçok yeniliğe imza atmayı sürdürüyor. Şirket, Ar-Ge departmanı ile süreç geliştirici ve verimlilik artırıcı projeler, yazılımlar ve uygulamalar üretiyor.

Verimlilik artışının yanı sıra müşterilerine daha iyi izlenebilirlik sağlamak amacıyla son 2 yıldır teknoloji altyapılarını daha da güçlendirdiklerini aktaran Harun Özdemir, “2023 yılında robotik süreç ve otomasyon konusunda önemli yatırımlar gerçekleştirdik. UiPath iş birliği ile iki robotu devreye aldık. Tekrar eden işlerimizi ciddi anlamda ekiplerden robotlara aktarabildik. Altyapı servis sağlayıcılarımız ile iş ortaklarımız arasındaki veri girişi ve iletişimini robotlarımız yürütüyor. Servislerimize ait tüm süreçlerde, kritik dokümanlarımızın sistemlere aktarılması, bağlantılı operasyonların otomatik tetiklenmesi ve yürütülmesi hem verimlilik hem de hızlı iletişim sağlıyor” şeklinde konuştu.

KAYNAK OTOMASYONUNDA DİKKKAT EDİLMESİ GEREKENLERİ PAYLAŞTI KAYNAK OTOMASYONUNDA DİKKKAT EDİLMESİ GEREKENLERİ PAYLAŞTI

2025 YAPAY ZEKA DEVRİ OLACAK

Özdemir açıklamasında GPS sinyaline ihtiyaç duymadan konum bilgisi alabilen teknolojileri üreten firmalarla çalışmalar yürüttüklerini belirtti. Özdemir, “Müşterilerimize daha iyi izlenebilirlik sağlayabilmek için yazılımlarımızı dönüştürdük, bu yıl daha görünür sonuçlar elde edeceğiz. Stratejik planımız doğrultusunda, 2025 yılında veri analizi, tahminleme, optimizasyon, planlama ve araç takibi gibi hizmetlerimizde yapay zekâyı önemli ölçüde kullanacağız. Teknolojik altyapımız ve uzman ekibimiz buna şimdiden hazır” dedi.

“BOLTY” VERİMLİLİĞİ ARTIRDI

Özdemir; “Arkadaşlarımızın ‘Bolty’ adını verdiği üretken yapay zekâ ve süreç robotlarımızın birlikteliğiyle geliştirilen platform, iş ortaklarımız için taşıma, operasyon ve depolama süreçlerine ait dokümanları tanıyor, otomatik ve hatasız bir şekilde işliyor. Operasyon, depolama, finans başta olmak üzere, üretken yapay zekâ ve robotlarımızın birlikteliği sayesinde verimli ve çevik süreçlere sahip olduk.” ifadelerini kullandı.