Reis Gıda, sağlık, güvenlik, kalite ve hijyen standartlarını ön planda tutarak üretim gerçekleştirme hedefiyle çalışmalarına devam ediyor. Koronavirüs salgını kapsamında gerçekleştirdiği hijyen tedbirleri arasında da bilgilendirici kitaplar dağıttı, personel eğitimleri düzenledi ve üretim, yemekhane, dinlenme alanları gibi yerlerde de tüm paydaşların sağlığını gözeten çalışmalar yürüttü. Reis Gıda Yönetim Kurulu Üyesi Işılay Reis Yorgun, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın önderliği ile TSE tarafından yayınlanan kılavuza dikkat çekti. Covid-19 Hijyen, Enfeksiyon Önleme ve Kontrol Kılavuzu’nda yer alan tüm maddelere uygunluğu denetlendi. Denetlemeler neticesinde COVID-19 Güvenli Üretimi Belgesi’ni alan firmalar arasında olduklarını söyledi. Topluma karşı yükümlüklerin yerine getirilmesi konusunda COVID-19 Güvenli Üretim Belgesi’nin önemli bir yere sahip olduğuna dikkat çekti. Yorgun konuyla ilgili olarak şu açıklamalarda bulundu. “39 yıldır gıda güvenliğini misyon edinerek üretimden tüketime kadar tüm arz zincirinde hijyene, kaliteye, çevreye duyarlı bir marka olduk. Bu zorlu süreçte de dünya standartlarına uygun tedbirler aldık. Sağlık Bakanlığı’nın yayınladığı tüm aksiyonları uyguladık. Koronavirüs salgını süresince önlemler aldık ve hijyen standartlarımızı düzenledik. ;nsanların sağlık yönünden güvenilir gıdaya ulaşmalarını sağlamak için üretimini yaptığımız güvenilir gıdayı, erişilebilir gıda haline getirmek için daima çalıştık.” dedi.