Avrupa’daki genel merkezinin dışında dünya çapında 15 üretim tesisi bulunan otomotiv yedek parça üreticisi, IoT/ICS ağlarında yeterli görünürlüğe sahip değildi. 3,3 milyar ABD Doları aşan gelire sahip firma ağ tehditlerinden ve yönetilmeyen cihazlardan kaynaklı risklerden korunmak için siber güvenliğe dair ihtiyaç duyduğu her konuya CyberX ile çözüm buldu.

Dünya çapında üretim yapan otomotiv yedek parça üreticisi şirketin bağlı olduğu holding tesislerindeki varlıkları ve tehditleri kontrol edebilmek için yeterli görünürlüğe sahip değildi. Hangi bölümlerin savunmasız olduğunu, ağlardaki trafiği ve hataları görebilmelerinin hiçbir yolu yoktu.

Şirket, holdingden ayrılmasının ardından operasyonlarını nasıl güvenlik altına alacağına yönelik araştırma yapmaya başladı. Tesislerdeki varlıklara yönelik daha fazla görünürlük, hızlı algılama ve ağlardaki şüpheli durumlarda müdahale etmek için IoT/ICS güvelik sağlayıcı arayışına girdiler.

ÇÖZÜLMESİ İSTENEN SORUNLAR

- Dünya çapındaki otomotiv üreticilerini etkileyen, yüksek maliyetli duruşlara sebep olan fidye yazılımlarının önlenmesi.

- IoT/ICS cihazlarından kaynaklı ağlardaki tehditlerin tespit edilmesi.

- Şirket içi ve 3.parti çalışanlar tarafından kasıtlı veya kasıtsız olarak yapılabilecek beklenmedik değişikliklerde uyarı vermesi. (HMI’lar, PLC’ler ve diğer SCADA cihazları dahil.)

- IoT/ICS ağlardaki güvenlik açıkları hakkında rapor vermesi.

- BT ve OT uyarılarının tek bir yönetim platformu (Splunk) altında olması.

- ABB, Schneider Electric, Siemens, Rockwell ve Codesys dahil olmak üzere çok çeşitli otomasyon firmalarını desteklemesi.

TÜM SORUNLAR İÇİN

Benzeri görülmemiş bir destek seviyesi ile birlikte “dağıtım kolaylığı” sağlaması CyberX’in seçilmesinin en büyük nedenlerinden biri oldu.

CyberX platformu; varlıklar, güvenlik açıkları ve tehditler üzerinde çok kısa sürede görünürlük sağladı. Bir hafta içinde 4 farklı ülkedeki 4 fabrikada sistem çalışmaya başladı.

En önemlisi ise 3 farklı alanda bulunan ve milyonlarca dolar zarara neden olabilecek WannaCry fidye yazılımı tespit edilerek ortadan kaldırıldı.

Türkiye distribütörü IDA Proses ile hizmet veren CyberX ile siz de tanışabilir ve tesisinizdeki tüm riskleri ortadan kaldırabilirsiniz; www.idaas.com.tr