Otomasyonun öncü markası SICK, başta enjeksiyon kalıplama makinaları, ekstrüderler, film ve köpükleme sistemleri, termoform makinaları gibi farklı üretim prosesi ve makinalarındaki sensör uzmanlığıyla Türkiye endüstrisine önemli katma değerler sağlıyor. SICK, plastik ve kauçuk sektörüne özel şu uygulamalar ile öne çıkıyor.

MİNİMUM DOLUM SEVİYESİNİN GÖRÜNTÜLENMESİNDE

CM30 kapasitif yaklaşım sensörü, beslenme hunisinin boşaltılmasını ve makina duruş zamanının oluşmasını engellemek adına beslenme hunisindeki minimum dolum seviyesini algılıyor ve minimum dolum seviyesi yetersiz ise sensör faaliyete geçiyor.

•    Kapasitif yaklaşım sensörü

DÖNER TABLA İÇİN TEHLİKELİ NOKTA KORUMASINDA

Tablanın dairesel hareketi, makina operatörü için tehlike oluşturduğu durumda, riski ortadan kaldırmak için deTec4 Core güvenlik bariyeri, döner tablanın tehlikeli noktasına doğru erişim aralığına yerleştiriliyor.

•    Güvenlik bariyeri

METALİK EKLEMELERİN GÖRÜNTÜLENMESİNDE

Metalik eklemeler, karışık parçaların üretimi sürecinde enjeksiyon kalıplama aracına yerleştirilerek plastik ile kalıplaştırılıyor. SICK Inspector görüntü işleme kamera sensörü bu uygulamada, yanlışlıkla yerleştirilmiş herhangi bir eklemeyi tanımlayıp makina duruş zamanını ve araca gelebilecek zararı önlüyor.
•    Görüntü işleme kamera sensörü 

EKSTRÜZYON HATLARINDA FİLM ÇAPININ BELİRLENMESİNDE

Filmin çapı, üç UM30 ultrasonik sensörün sinyal ölçümü fonksiyonunca tespit ediliyor. Hattın hava beslemesi, bu çap ile belirlenerek sürecin istikrarlı ve yüksek kaliteli üretim ile sonuçlanması garanti altına alınıyor.

•    Ultrasonik sensör

HIZ VE UZUNLUK ÖLÇÜMÜNDE

DBS36 artımlı enkoder, silindir üstündeki film levhanın hızını görüntüleyip, film levhanın bobin üzerinde gerginliğinin sabit oranda kalmasını sağlıyor. Artımlı enkoder DFV60, sürtünme çarkı üzerindeki kalıptan çekilmiş plastik plaka ya da profilin hızını ölçüp, değer, bağlanmış kesme testeresi ve birlikte kalıptan çekilmiş plakaları kontrol etmekte kullanılıyor.