Telemecanique Sensors, makinalarda emniyet sağlayan şalter ve sensörlerle makinaları daha az karmaşık hale getirmeyi, öncelikle hedefliyor.

Emniyet algılama çözümlerimizi Preventa seri adıyla yine Telemecanique Sensors markasıyla sunmakla birlikte genel olarak ürün gamı içerisinde, emniyet nihayet şalterleri, kilitlemeli ve kilitlemesiz emniyet nihayet şalterleri, döner kol ve milli emniyet şalterleri, ipli ya da halatlı acil duruş emniyet nihayet şalterleri, kodlu manyetik şalterler ve ışık perdeleri bulunmaktadır.

Makinalarda ve tehlikeli endüstriyel alanlarda kullanılacak ürünü uygulama üzerinden değerlendirmek en doğrusu olacaktır. Bunlardan birincisi tehlike teşkil eden durumunun ortadan kaldırılması ya da daha basitçe makinanın durdurulması için operatör tarafından acil müdahale durumu. İkinci uygulama türü; koruyucu kapakların kontrolü ve operatörün girişini kontrol etmek için kapı kontrol uygulamaları. Buradaki ürünler uygulama özeline göre değişiklik göstermektedir. Bir diğer uygulama da tehlikeli açık alanlarda operatörün kendisinin ya da parmak-el gibi bir uzvunun tehlikeli bölgeye ulaşma riskinin olduğu yerlerde izinsiz erişimde makinayı durdurma uygulaması.

Elektromanyetik (solenoid) kilitlemeli emniyet nihayet şalteri: Metal ve plastik olarak, döndürülebilir kafa yapısı, 3 güvenlik ve 3 selenoid kontağı olmak üzere 6 kontağa kadar çıkış (tamamı pozitif açma özelliğinde), zorlama kuvveti artırılmış, titreşimin etkisini azaltmak için elektriksel bağlantıda sıkıştırmalı klemens yapısı, farklı kablo giriş alternatifleri, buton ve anahtarlı buton opsiyonları, 24V-120V-230V AC solenoid gerilimleri, durum izleme için ürün üzerinde LED gösterge başlıca özellikleridir.

İpli ya da halatlı acil durdurma emniyet şalteri: 200 m’ye kadar kadar halat uzunluğuyla dış ortamlar için tasarlanan ürünler ile birlikte özellikle iç ortamlarda makina üzerinde kullanım için daha kompakt bir ürün ihtiyacını karşılamak için daha kısa mesafe halat uzunluğuna sahip ürünler bulunmaktadır. Dört farklı konumda kullanılabilir kafa, gerginlik ve reset konum göstergesi, IP67 koruma, kompakt yapısı ürünün başlıca özellikleridir.

Işık Perdeleri: Parmak, el ve vücut koruma olarak, Kategori 2 (SIL2) ve 4 (SIL3) koruma sağlayan, kısa mesafe ve uzun mesafe seçenekleri, harici cihaz izleme ve otomatik başlatma özelliklerine sahiptir. Harici Cihaz İzleme ve otomatik/manuel start/restart özelliklerinin dahil ediliği optimize edilmiş seri, izleme cihazı olmadan tek başına kullanım avantajı sağlayarak hem maliyeti düşürüyor hem de emniyet fonksiyonunu basitleştiriyor.

Temassız RFID Emniyet Sensörü: Tasarımı sayesinde yetkisiz erişimi ortadan kaldırmakla beraber tek ürün ile istenen emniyet fonksiyonlarının çoğu sağlanmış olur. Transmitter ve etiket RFID ile eşleştirilmiş olduğu için kullanıma hazırdır ve eşsiz üst düzey emniyet seviyesinde kodlanmıştır, böylelikle bypass ve yetkisiz erişimlerin önüne geçilmiş olur. Kontaktöre direk bağlantı ile tek başına bağlanabildiği gibi emniyet izleme cihazına bağlanabilen modelleri ile her noktaya ayrı bağlantı sağlanabilir.