"QUBE" ve "QUBE pro" cerrrahi sistemler, göz cerrahları için katarakt ameliyatları (gri yıldız) ve retina ameliyatı sırasında teknik destek tercihidir. İlk çalıştırma sırasında, BYTEC servis uzmanları kendi bireysel çalışma yöntemlerini dikkate alarak göz cerrahlarıyla birlikte tüm cihazları programlar.

Güvenlik fonksiyonları dahil ilave fonksiyonlar, altı ayak pedalı yoluyla etkinleştirilebilir. Bu, cerrahların QUBE pro tarafından kontrol edilen yüksek derecede hassas kesme ve emme cihazlarını kullanmasını kolaylaştırır ve rahatlatır. Piezo teknolojisi, hızlı valfler kesme hızlarını artırırken sistemdeki basıncın hassas şekilde ayarlanmasına izin verir.

HAFİF, SESSİZ VE TİTİZ

Katarakt ameliyatı sırasında, donuklaşmış mercek bir ultrason probuyla parçalanır. Festo'nun oransal valfi MPYE tarafından çalıştırılan yüksek hassasiyetli bir emme/yıkama cihazı, mercek parçacıklarını gözden uzaklaştırır. Bu işlem sırasında, istenen infüzyon basıncı, Festo'nun piezo valfi VEAB tarafından kontrol edilir.

Kalıntı doku yıkanıp kaldırıldıktan sonra cerrah; yeni, suni ve temiz merceği yerleştirir. Yüksek hassasiyetli basınç ayarlama, aynı zamanda gözün ön kısmı üzerinde yapılan ameliyat (vitrektomi) sırasında da kullanılır.

BYTEC'in Genel Müdürü, Yüks. Müh. Paul Willi Coenen, "Geliştirme amaçlarımızda güvenlik en yüksek önceliğe sahiptir. Komponentleri ve sistemleri geliştirirken, FDA gibi onay kuruluşlarından sertifikalar alabilmek için teknik olarak uygulanabilir olanın sınırlarına gidiyoruz." diyor. Bu yüzden, her bir valf fonksiyonu için yedek valfler kullanılıyor.

Çoğu fonksiyon için teknik esas, solenoid valflerden ve piezo valflerden oluşan komple bir pnömatik kontrol ünitesidir. Cerrahi aletleri, vakum-destekli emerek temizlemeyi ve sıvıların dağıtılmasını kontrol eder. Piezo valflerin pozitif özellikleri: Hafiftirler, minimum ısı üretimiyle sessiz ve hassas olup, neredeyse aşınmasızdırlar.

DAKİKADA 7 BİN 500 KESİM GERÇEKLEŞTİRİLİYOR

Coenen, "Kesme hızı ne kadar yüksekse, cerrah ön kısımda o kadar daha iyi ve daha hassas çalışır. Bu yüzden, bu yüksek kesme hızlarını gerçekleştirebilecek valfleri araştırdık." diyor.

Festo'nun MHA2 hızlı valfleri, bıçağı dokuyu doğru şekilde kaldırmak amacıyla kullanabilmek için QUBE pro'da dakikada 7 bin 500'e kadar kesim hızları elde eder.

BYTEC'te QUBE pro göz ameliyatı cihazının geliştiricisi olan Yüks. Müh. Harald Pauls: "Teknik sınırlara yaklaşmak, sadece katılımcı ortaklar olarak yeni çözümler aramakla mümkündür." diyor.  

Bu, hekimler, fizikçiler ve kimyacılar gibi çok çeşitli disiplinlerden uzmanların katılımı anlamına geliyor. Pauls, "Ve bizim için, QUBE pro gibi bir ürünü bizimle birlikte adım adım, etkileşimli olarak ve kısa yanıt süreleriyle seri üretime taşıyabilecek otomasyon teknolojisi tedarikçilerimizin bulunması çok önemli." diye ekliyor.

ENTEGRASYON TEKNOLOJİSİYLE PERSPEKTİF

Festo, BYTEC ile birlikte QUBE pro için bir kompakt valf kontrol bloğu geliştirdi. Entegrasyon teknolojisi kullanılarak, korumalı bir borusuz besleme için tüm pnömatik rakorları entegre eden bir manifold kanallı levha yaratıldı. İlave olarak, entegrasyon teknolojisi aynı zamanda çeşitli içi boş bölgelerin ve susturucuların da sisteme dahil edilmesine olanak verdi. Aksi takdirde, ayrı özel komponentlere ihtiyaç duyulabilirdi.

Sonuç olarak, kontrol bloğu, her bir pnömatik komponent için çok sayıda bireysel hortum bağlantısıyla geleneksel bir çözümden %50 daha az montaj alanı gerektiriyor. Manifold kanallı levha tüm solenoid bobinleri ve sensör sinyalleri için ortak bir elektriksel arayüze sahiptir.

Bir başka avantaj, önceden monte edilmiş, test edilmiş bağlantılar sayesinde, bir kontrol bloğunun QUBE pro ameliyat cihazına hızlı bir şekilde entegre edilebilmesidir. Kontrol bloğu küçük boyutludur, erişimi kolaydır ve son derece sessizdir.

BYTEC'ten QUBE pro geliştirici Pauls, "Festo'daki proje ortaklarımızla iş birliği, bizim için büyük bir yardım oldu. Yaratıcı çözümler önererek ihtiyaçlarımıza çok hızlı bir şekilde cevap verdiler ve böylece ortak hedefimize büyük bir katkıda bulundular." diyor.