İzmir'den 60'dan fazla ülkeye ihracat yapan Dirinler Makina, yeni bir yatırımla Almanya'da şirket kurdu. Tüm Avrupa satışlarını gerçekleştirecek olan Dirinler GMBH, aynı zamanda yeni makinaların tasarlanacağı bir Ar-Ge Merkezi de olacak. Dirinler GMBH Genel Müdürü Nihan Dirin, “Dirinler Makina olarak 2018 hedeflerimizin tamamı gerçekleşti. Yeni hedefimizi teknolojik büyüme olarak belirledik. Bunun için Almanya'nın sayılı üniversiteleriyle Ar-Ge işbirliği yapacağız” dedi.

Ürettiği daha yüksek tonajlı, daha büyük tablalı, daha hızlı, Endüstri 4.0 uyumlu preslerle kullanıcılarını rekabette bir adım öne geçiren Dirinler Makina, yatırımlarına bir yenisini ekledi. Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'ndeki üretim tesislerinden dünyanın 50 ülkesine ihracat yapan Dirinler, Almanya'da kurduğu Dirinler GMBH ile hem satış hem servis odaklı hizmet verecek. Yeni şirket ayrıca Dirinler'in Avrupa standartlarında Ar-Ge merkezi olarak da yeni nesil makinaların tasarımlarına ev sahipliği yapacak. 

HEDEF TEKNOLOJİK BÜYÜME

Dirinler GMBH Genel Müdürü Nihan Dirin, yeni merkezin satış odaklı olduğu gibi aynı zamanda ihraç edilen makinelere “yerinde” servis hizmeti verilmesi için de önemli bir görev üstlendiğini söyledi.  Türk sanayisinin Endüstri 4.0 üretimi için daha hızlı yol alması gerektiğine dikkat çeken  Dirin, “Yeni merkezimizde bununla da ilgili çalışmalar yürütülecek. Almanya'nın en önemli üniversiteleriyle işbirliği yaparak AR-GE merkezi olarak hizmet vereceğiz” diye konuştu. Dirinler olarak 2018 hedeflerini tamamladıklarını ancak 2019 ve 2020 hedeflerinin niteliğini değiştirdiklerini ifade eden Nihan Dirin, “Ciroyu adetle büyütme devri artık geride kaldı. Günümüz endüstri 4.0 dönemi ve biz de yeni hedefimizi teknolojik büyüme olarak belirledik” dedi.

Dirinler Yönetim Kurulu Üyesi Feyzan Dirin:

ENDÜSTRİ 4.0'ı UYGULAMAK ANA HEDEFİMİZ 

Dirinler Yönetim Kurulu Üyesi Feyzan Dirin ise “Bir dünya markası olarak çok mutluyuz. Avrupa standartlarında hizmet verirken bunu tamamen Türk işçiliği ile sağlıyoruz” diye konuştu. Dirinler Makina'nın 18 bin metrekare kapalı,  24 bin metrekare açık alan üzerinde bin 500 tona kadar mekanik ve hidrolik pres üretim kapasitesiyle 60’tan fazla ülkeye ihracat yapan, sürekli büyüyen, gelişen, üreten, yüzde 100 Türk sermayeli özgün bir şirket olduğunu ifade eden Dirin, “Ürünlerimizi endüstri 4.0'a uygun tasarlamak ve üretimimize Endüstri 4.0'ı uygulamak bizim ana hedefimiz. Bu açıdan Almanya şirketimiz önemli bir görev üstlenecek. AR-GE merkezi olarak daha hızlı yol almamızı sağlayacak. Dirinler imzalı makinaların pazarlanması ve satışında da aktif rol üstlenecek” diye konuştu.

Dirinler GMBH'ın kuruluşu nedeniyle Dirinler Sanayi Makinaları ve Endüstri Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Rebil Dirin'in de katılımıyla pasta kesildi.