CEM KARATAY -  Grup şirketleri ile birlikte 2019 yılını 140 milyon avroluk ciroyla tamamlayan, ürünlerini 6 kıtada, 60’tan fazla ülkeye ihraç eden ve 2019 yılı ISO 500 sıralamasında Türkiye’nin en büyük 410’uncu firması olarak gösterilen Sapro, cirosunun yüzde 65’ini ihracattan elde eden ediyor.

Aynı zamanda Türkiye’nin en fazla Ar-Ge yatırımı yapan ilk 300 firmasından biri konumunda bulunan firma, ıslak mendil üretiminde ise yüzde 40’lık pazar payı ile Türkiye’de ıslak mendil sektörüne öncülük ediyor. 

Firma, 2020 yılı sonunda Türkiye ihracat listesinde ilk 200 şirket arasında yer almayı hedefliyor. 

PANDEMİDE PAZARA YENİ ÜRÜNLER SUNDU

Covid-19 sürecinde seferberlik ruhuyla çalışmalarını sürdüren firma, üretim kapasitesini artırarak milyonlarca adetlik üretim gerçekleştirmesinin yanı sıra virüs, mantar ve bakterilere karşı en etkin çözümü sağlayan yepyeni ürünlerini de pazara sundu.

Bebek ve kişisel bakım, ev temizliği, araç bakım, hasta bakım, evcil hayvan bakımı, endüstriyel kullanım alanları için ıslak mendil ve özel dezenfekte edici mendillerin üretimini sürdüren şirket, kısa sürede ürettiği milyonlarca ürünü Türkiye’nin her noktasına sevk etmeye devam ediyor.

AB KOZMETİK ÜRETİM STANDARTLARINI UYGULUYOR

Gerçekleştirdiği ıslak mendil üretimlerinde AB kozmetik üretimi standartlarını uygulayan Sapro, son teknoloji ürünü cihazlarla donatılmış laboratuvarlarında 100’den fazla parametreyi, ISO 17025 standardına uygun şekilde analiz ediyor.

Yaklaşık bin farklı marka için üretim gerçekleştiren Sapro, yenilikçi ürünleri, Ar-Ge ve ihracattaki kimliğiyle hızlı büyümesine devam ediyor.