İş dünyasının yoğun ilgi gösterdiği Bilişim Zirvesi'nde 2019 yılı çalışmaları hızlı başladı ve Kasım ayında gerçekleşecek 19. Bilişim Zirvesi'nin teması 'Veri Konuşur – Data Talks'  olarak belirlendi. Bu yıl 18.si İstanbul Kongre Merkezi'nde 21-22 Kasım tarihlerinde gerçekleşen Bilişim Zirvesi, 'Akıllı Şeyler – Bilen Teknolojiler' ana teması çerçevesinde, 'Beyond the Wall' mottosuyla yapay zekâ ve robotların işbirliği içinde kurgulanacak yeni hayatı ve insanın bu dijital gelecekteki rolü tartışıldı.

DUVARLARIN ARDINA GEÇEMEYENLERİN SONU

Paralel olarak gerçekleşen oturumlarda dünyadan farklı alanlarda isim yapmış liderler, kendi alanlarındaki uzmanlıklarını iki gün süresince 1931 karar verici kişiyle paylaştı. 200’e yakın konuşmacı ve panelisti ile Bilişim Zirvesi, duvarların ardına hızlıca geçemeyenlerin bugünden sonra hep geride kalacaklarının mesajını verdi. Duvarın ardında herkese kucak açan yeni, akıllı ve bilen şeyler olarak yapay zekâ kavramı dijital zekâya taşınmış oldu. 

GÜNÜMÜZÜN ALTIN MADENİ: VERİ

2019 yılında gerçekleştirilecek Zirveye günümüzün altın madeni olarak adlandırılan “veri” damga vuracak. Bilişim Zirvesi Genel Müdürü Neslihan Aksun, herkesin altın değerindeki verinin peşinde olduğu günümüzde birçok noktadan alınan veriler ile veri yığınlarının oluşturulduğunu,  bu veri yığınlarından elde edilecek ‘anlamlı veri’nin süreçlere değer katacağını açıkladı.