Kozmetik ve kişisel bakım markası Farmasi’nin başarısı sınırları aşmaya devam ediyor. İstanbul Ömerli’de bulunan fabrikasıyla Avrupa’nın en büyük entegre kozmetik üreticisi olan ve 25 ülkede faaliyet gösteren Farmasi, Amerika pazarına Miami’den adım atıyor. 30 kişilik bir ekiple Miami’de yer alacak Farmasi 5 yıl içinde Amerika’da üretime geçmeyi hedefliyor.

50 MİLYON DOLARLIK YATIRIM PLANLANIYOR

Amerika pazarına ilk olarak sağlıklı ve doğal ürünlerle açılmaya hazırlanan Farmasi, fabrika yatırımı için uygun olan zemini sağlayarak 50 milyon dolarlık bir bütçe ayırmayı hedefliyor.
Farmasi Yönetim Kurulu Üyesi Emre Tuna, Amerika pazarında ilk yıl 100 bin girişimciye ulaşmayı hedeflediklerini belirtiyor. 2019 yılında Rusya ve Almanya, Avusturya, Tayland ve Meksika pazarlarına açılmak üzere çalışmalarını sürdürdüklerini söyleyen Farmasi Yönetim Kurulu Üyesi Emre Tuna, “25 ülkede direkt olarak yer alıyoruz. 125 ülkeyle ticari ilişkiler içerisindeyiz. 500 milyon TL ihracat gelirimiz ile yurt dışına daha fazla yatırım yapmamız gerektiğini düşünüyoruz” dedi. 

2019 YILINDA 15 MİLYON TL’LİK EK YATIRIM YAPACAK

2018 yılı içerisinde mevcut fabrikaya 50 milyon TL yatırım gerçekleştiren Farmasi seneyi 2 milyar TL ciro ile tamamlıyor. Cirosunu çift haneli olarak devam ettirmeyi hedefleyen Farmasi 2019 yılı içerisinde sporcular için protein tozları üretmek üzere 15 milyon TL’lik ek yatırım gerçekleştirmeyi hedefliyor. Farmasi ve Dr. Cevdet Tuna markaları tüm ürünler, Farmasi laboratuvarlarında, insan sağlığını koruyan, en yüksek kalite standartlarında ve çevre dostu yöntemlerle üretiliyor. Üretimin hiçbir aşamasında hayvanlar üzerinde test yapmadığını PETA’dan aldığı ‘Cruelty Free (Hayvanlar Üzerinde Test Yapılmaz)’ sertifikasıyla kanıtlıyor. Bağımsız uluslararası firmalar tarafından diğer verilen sertifikalar da formüllerin güvenilirliğini tescil ediyor. Farmasi, zengin ürün çeşitliliğiyle her zevke ve ihtiyaca yönelik makyaj, cilt bakım, saç bakım, kişisel bakım, parfüm, gıda takviyesi, Dr. Cevdet Tuna’dan özel formüllü doğal bileşen kullanılan ürünler ve Mr. Wipes markalı ev temizlik ürünleriyle ürün gamını her geçen gün genişleterek tüketici ihtiyaçlarına çözüm buluyor. Günümüzde 2 bini aşkın ürün çeşidiyle hizmet veren Farmasi, ürünlerini İstanbul Ömerli’de bulunan 100 bin metrekare büyüklüğü olan ve yıllık 500 milyon üretim kapasitesi bulunan tesisinde üretiyor. Sektördeki teknolojik gündemleri yakından takip eden Farmasi, üretim tesisinde son teknoloji dijital makinaları kullanıyor.