Türkiye temizlik kağıdı sektörünün önde gelen firmalarından, Borsa İstanbul’da (BIST) işlem görmeye hazırlanan Europap Tezol Kağıt'ın halka arzında en fazla pay bin adede kadar başvuran yatırımcılara tahsis edildiği bildirildi.

BİREYSELLER AVANTAJLI OLACAK

Firma, Sermaye Piyasası Kurulu’nun (SPK) onayı sonrasında 8-10 Eylül tarihlerinde pay başına 13,87 TL fiyatla talep toplayacak ve halka arzda düşük tutarlı ve yüksek tutarlı başvuru yapan yatırımcıları gözetecek şekilde bir dağıtım sistemi uygulanacak.

Yatırımcılar, Bireysel Yatırımcı Grubu’na 1.000 adet ve altında, Yüksek Başvurulu Yatırımcı Grubu’na ise 1.001 adet ve üzerinde başvuru yaparak dahil olabilecek.

Bireysel Yatırımcı ve Yüksek Başvurulu Bireysel Yatırımcı grupları kendi içlerinde oransal dağıtıma tabi olacak. Halka arzın yüzde 60’ının ayrıldığı Bireysel Yatırımcılar, talebin karşılanma oranı açısından avantajlı olacak.

Düzenli olarak yatırımcılarına kar payı dağıtan firma, belirlediği temettü politikasıyla halka arz işleminin ardından da gene karını yatırımcılarıyla paylaşmayı amaçlıyor.

ULUSLARARASI İŞ BİRLİKLERİNİ GÜÇLENDİRMEYİ HEDEFLİYOR

En fazla ihracat gerçekleştiren ilk bin şirket arasında bulunan Europap Tezol, saf selülozun yanı sıra geri dönüşüm kağıttan da üretim yapabilen az sayıdaki firmadan biri olarak öne çıkıyor.

Şirketin halka arzına, Deniz Yatırım liderliğinde 33 aracı kurumdan oluşan konsorsiyum aracılık edecek. Firmanın 100 milyon TL çıkarılmış sermayesinin yüzde 20’si satışa sunulurken, ilave satış hakkının tamamının kullanılması halinde ise halka açıklık oranı yüzde 24 olacak.

Halka arz sonrasında BIST'te “TEZOL” koduyla işlem görecek olan firmanın halka arzdaki öncelikli amaçları, halka açık şirket statüsüyle uluslararası iş birliklerini güçlendirmek ve mevcut kurumsallaşma sürecinin daha da kuvvetlendirilmesi olarak sıralanıyor.

"TEMETTÜ DAĞITIMINA DEVAM EDECEĞİZ"

Konuyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan  Europap Tezol Kağıt Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Tezol, aile olarak yaklaşık 90 yıldan beridir ticaretin içinde olduklarını, sektörde ise 2000 yılından bu yana faaliyet gösterdiklerini ifade etti.

Yeni üretim tesisi yatırımları öncesinde Borsa İstanbul’a gelerek kapılarını yeni yatırımcılara açmaya karar verdiklerini kaydeden Tezol, her zaman yaptıkları yatırımlarla birlikte büyüdüklerinin altını çizdi.

Yeni ortaklar ile beraber büyüyeceklerini dile getiren Tezol, halka arz öncesinde yıllardır sürdürdükleri temettü dağıtma anlayışlarını halka arzla devam ettireceklerini söyledi.

Borsa İstanbul’un önemli temettü oyuncularından biri olmayı hedeflediklerini vurgulayan Tezol, halka arz oranlarının aslında sembolik olduğunu kaydetti.

SALGIN DÖNEMİNDE 4. FABRİKASININ YATIRIMINA BAŞLADI

Üretiminin yaklaşık yarısını 30’un üzerinde ülkeye ihraç eden Europap Tezol Kağıt, salgın döneminde üç entegre kağıt üretim tesisine ek olarak yeni bir yatırıma daha başladı.

Firma, Mersin’deki dördüncü entegre üretim tesisi yatırımının 2022’de tamamlanması ile yıllık 130 bin tonluk bir kağıt üretim kapasitesine sahip olacak. Şirketin, İzmir-Torbalı ve Mersin-Tarsus OSB’de bulunan 3 entegre kağıt üretim tesisi ile yıllık 86 bin tonluk kağıt bobin kapasitesi bulunuyor. (AA)