Takım tezgahlarının hassasiyet derecesi nihai ürünün kalitesini doğrudan etkileyen bir faktör olduğundan bu rulmanların üretimi üst düzey bir uzmanlık gerektirmektedir. Dolayısıyla tezgahta kullanılacak rulmanlarla ilgili gereksinimler de zorlayıcı olmaktadır. NTN-SNR’nin bu zorlu taleplere karşılık olarak sunduğu çözüm ise ULTAGE serisi rulmanlarıdır. En üst düzey anlamına gelen “ULTIMATE” ve aşama anlamına gelen “STAGE” kelimelerinin birleştirilmesiyle ortaya çıkan ULTAGE markası, NTN’nin her aşamada en üst düzey performans sunan hassas rulmanlar üretme hedefini ortaya koyuyor.  ULTAGE ürün grubu, daha uzun ömür, daha yüksek çalışma hızları, daha düşük maliyet ve çevrenin korunmasına daha fazla katkı sunuyor.

Bu teknolojide mükemmellik dört temel unsura dayanmaktadır:

Yüksek Hız ve Yüksek Rijidite: Düşük hızda ağır işlemeden yüksek hızda ağır işlemeye kadar.

SONUÇ: Yüksek verimlilikle işleme.

Uzun Ömür: Geliştirilmiş dayanıklılık.

SONUÇ: Daha güvenilir işleme sonuçları.

Yüksek Hassasiyet: Mükemmel kesinlikteki iş parçaları.

SONUÇ: Yüksek kaliteli işleme.

Çevre Koruma: ISO 14001 standartlarına uygun.

SONUÇ: Çevreye duyarlı üretim.

YÜKSEK HASSASİYETLİ RULMANLAR

Takım tezgahlarına yönelik NTN ULTAGE serisi rulmanlar, grubun Japonya ve Almanya’da bulunan tesislerinde üretilmekte olup, dünya çapındaki tüm büyük takım tezgahı üreticileri tarafından onaylanmış durumdadır. Günümüz piyasa koşullarında mükemmel bir ürün ortaya koymanın tek başına başarılı olmaya yetmediği karşı konulmaz bir gerçektir. Pazar aynı zamanda kısa teslim süreleri ve yüksek esneklik sunmayı da gerektiriyor. Bu nedenle NTN Corporation, ULTAGE serisi yüksek hassasiyetli rulmanları Avrupa’da üretme kararı aldı. Düsseldorf yakınlarında bulunan Mettmann’da kurulan yeni üretim tesisi, grubun Avrupa’daki varlığını daha da güçlendirecek.

“JAPON MÜKEMMELLİĞİ AVRUPA’DAKİ MÜŞTERİLERİMİZİN DE HİZMETİNDE OLACAK”

Ağustos ayı itibariyle faaliyete geçen yeni tesiste “ULTAGE süper hassas” eğik bilyalı rulman serisi üretilmektedir. NTN tarafından dizayn edilen ve halihazırda Japonya’da üretilen bu rulmanlar yine NTN markası altında satışa sunulacak. NTN-SNR’nin Endüstriden Sorumlu Genel Müdürü Hervé Brelaud yeni tesisin faaliyete geçmesi ile ilgili olarak “Firmamızı Japonya takım tezgahı pazarında 1 numara haline getiren Japon mükemmelliği artık çok kısa teslim süreleri ve optimum servis ile Avrupa’daki müşterilerimizin de hizmetinde olacak.” diyor.