SMC’nin en yeni kompakt silindirleri, JMGP yataklı silindiri ve kompakt JCQ Serisi, hafiflik ve yer tasarrufu göz önünde bulundurularak tasarlandı.

Her ikisi de makina boyutlarını ve maliyetlerini azaltmaya yardımcı oluyor ve çevrim sürelerini kısaltacak hafifliği nedeniyle artan verimlilik sağlıyor.

SMC, üretkenliği arttırmak, maliyetleri düşürmek için müşterilerinin yerden tasarruf sağlayan komponent taleplerini, müşterilerine sunduğu bu iki kompakt silindir karşılıyor. JMGP, bir transfer hattında veya robotik işleme ve taşımasında yer ve ağırlık kısıtlamalarının olduğu yerlerde itme, sıkma ve kaldırma dahil olmak üzere çeşitli uygulamalar için tasarlanmış, çift milli, yataklı bir silindir olarak öne çıkıyor.

Kompakt JCQ ise, benzer uygulamalarda, kısa bir silindirin gerekli olduğu ancak kaldırma kabiliyeti aranmayan uygulamalar için ideal bir ürün olarak öne çıkıyor.

SMC’den teknik destek mühendisi şunları kaydetti: “Birçok üretim tesisinde yer, en önemli konulardan biridir. Daha küçük, daha verimli makinalar ile üretme ihtiyacı büyüyor. Bu iki yeni model, pazardaki benzer silindirlerden daha küçük ve kompakt olduğundan, kolayca bu amaca hizmet ediyor. Daha hafif olmakla birlikte, gelişmiş çevrim süreleri sunuyorlar ve daha yüksek verim elde edilmesine yardımcı oluyorlar.”