Endüstrideki hızlı ve rekabetçi iş ortamında verimliliği düşüren en önemli maliyet kalemlerinden biri makinalardaki plansız duruşlardır. Kestirimci bakım; izlenen ekipman ve bileşenlerinden veri alınarak sorun gerçekleşmeden önce bakımların zamanında yapılmasını sağlar. Belirli değişkenlere göre izlenen ekipman arıza çıkarma ihtimali olan bileşenleri tespit ederek henüz gerçekleşmeden müdahale etme fırsatı tanımaktadır. Kestirimci bakımın avantajları; arıza duruşlarını kaldırarak çalışma süresini uzatmak, bakım maliyetini düşürmek, verimsiz makinalardaki enerji tüketimini azaltmak ve performansı yükselterek ürün kalitesinde sürekliliği sağlamak olarak sıralanıyor.

Durum izleme konusu kestirimci bakımda önemli bir rol oynar ve sorunların ciddileşmeden önce tespit edilmesine olanak sağlayarak maliyetli kesintileri önlemeye yardımcı olur. Genellikle yanlış hizalanmış, gevşek yada aşınmış parçalar makinada vibrasyona sebep olur ve vibrasyon arttıkça makinada oluşacak hasar da artar. Vibrasyon artışlarını tespit etmek için motorların, pompa, kompresör, fan ve vites kutularının izlenmesi ile sorunlar şiddetli hale gelmeden ve plansız sistem duruşlarına neden olmadan çözülebilir.

Alanında ülkemizdeki en fazla deneyime sahip şirketlerden biri olan BOTEK OTOMASYON’un distrübütörlüğünü yaptığı Banner'ın kablosuz olarak vibrasyon izleme ve kestirimci bakım çözümleri ile makinalarınızı sürekli olarak izleyebilir, duruş sürelerini kısaltabilir ve bakımlarınızı daha verimli şekilde planlayabilirsiniz. 

Kablosuz Olarak Vibrasyon İzleme Durum İzlemeyi Kolaylaştırır

Banner'ın kablosuz vibrasyon ve sıcaklık sensörleri, özellikle uzak makinalar için bir makina uyarı ışığı görevi de görmektedir. Varsayılan ayar olarak RMS hızını ölçer ve bu sayede makina frekanslarındaki vibrasyon en homojen şekilde ölçülebilir. Vibrasyon ve Sıcaklık Sensörü Banner kablosuz Node ile birlikte kullanıldığında; node üzerindeki indikatörlerle lokal olarak uyarı verebilir, sinyali merkezi bir konuma kablosuz olarak gönderebilir, vibrasyon ve sıcaklık verilerini Gateway'a iletebilir. Sensörlerin montajı standart braket, manyetik braket veya iki taraflı termal montaj bandı kullanılarak kolayca yapılabilir. Banner’ın QM42VT Serisi Kablosuz Vibrasyon Ve Sıcaklık Ölçüm Sensörü ; motor, kompresör, fan, pompa ve daha birçok makinada kullanılabilir ve kablosuz veri iletimi sayesinde vibrasyon takibi kolaylıkla yapılır. Makinanın durumunu izlemeyi kolaylaştırır bu sayede arızaları önceden tahmin ederek duruș sürelerinin kısaltılmasını sağlar ve bakımlar daha verimli şekilde planlanır. 
Kurulduğu günden itibaren endüstriyel elektrik ve otomasyon alanlarında iş ortaklarına çözümler üreten BOTEK OTOMASYON, çözümler sonrasındaki hizmetlerini ayrıntılı sistem mühendisliği ile birlikte Türkiye'nin her köşesine sunmaktadır.

http://www.botekotomasyon.com/