Ford Otosan tedarikçilerinden Magna Otomotiv, “Plastik Enjeksiyon Kalıbından Beyaz Renk Ön Tampon Üretimi” projesi ile Otomotiv Sanayii Derneği (OSD)'nin "Tedarik Sanayii Teknoloji ve Yenileşme Ödülü"ne layık görüldü. 

Söz konusu proje her iki firmanın iş birliğiyle 2019 yılında hayata geçirildi ve bir ilke imza atıldı.

Ford Otosan'ın Avrupa’da bu teknolojiyi kullanan ilk araç üreticisi olduğu proje dahilinde, kendinden renkli ve boyasız plastik parça üretim teknolojisi, ön tampon üretimi için devreye alınmıştı.

PROJE İLE NE GİBİ KAZANÇLAR SAĞLANDI?

Ford Otosan Satınalma Genel Müdür Yardımcısı Murat Senir, firmanın blog sayfasında projeyle ilgili ayrıntıları ve kazanımları şu şekilde açıklamıştı:

"Çözüm bulma çalışmaları süresince iş ortaklarımızla bir araya gelerek 1 yıl gibi kısa bir sürede yeni yaptırdığımız plastik enjeksiyon kalıbından, boya proseslerine ihtiyaç duymadan, beyaz renkli araçlarımızda kullanılacak kendinden renkli tamponun deneme imalatını Aralık 2019’da gerçekleştirdik.

Bu teknolojiyle V363 maliyet ve müşteri beklentisine yönelik sürdürülebilir bir çözüme ulaştık. Ön tampon üretimindeki tüm boya proseslerinin ortadan kalkması ve kimyasal kullanımının sonlanmasıyla birlikte, firmamız gerek maliyet gerekse operasyon açısından önemli bir kazanç elde etti."