İtalyan Helios firması yeni geliştirdiği dar dilimlemeler için uygun makas tip kesim pnömatik bıçak tutucusu ürününü satışa sundu. 

Ürün, 20mm'den itibaren dar kesimlere uygun olup, kullanıcıların ihtiyaçları takip edilerek geliştirildi.

YENİ ÜRÜN İLE MAKSİMUM STABİLİTE

Yeni J1 serisi ile ikiz lineer kızak ve lineer yatak montaj sistemi sayesinde maksimum stabilite sağlanıyor. 

İsteğe bağlı olarak; bıçak yağlaması için keçe silecek sistemli özel koruma, jiletle kesme, etiket ya da ambalajda kullanılan yarım kesime (half cut) uygun ve bıçak kafası 180 derece yön değiştirebiliyor.

Uzun ömürlü dayanıklılık ve yüksek hızda çalışma için sağlam şekilde imal edilen ürün; 90/105 mm çapında yuvarlak bıçak, ön taraftan çıkarılıp takılabilen bıçak kafası, yan yük ayarına yardımcı olmak için dahili pnömatik kilitleme freni, kızaklar/yataklar ve pinyon topuzu kullanarak hızlı manuel konumlandırma, dereceli eğik açı ölçeği ile kolay kesim açısı ayarı, bıçak derinliği ayarı için ondalık göstergesi özelliklerine sahiptir.

FARKLI MALZEMELERE UYGULANABİLİYOR

Yeni J1 serisi; 250 g/metrekareye kadar kağıt, 25 mikron ila 600 mikron arası plastik film, 300 g/metrekareye kadar non-woven ürünlere uygulanabiliyor. 

Ürünün maksimum hat hızı; 1000 m/dk, minimum dilimleme eni 20 mm ve maksimum strok ise 25 mm’dir.

FATİH OTOMASYON TARAFINDAN SUNULUYOR

Kağıt, karton, nonwoven, tekstil, jeotekstil, kauçuk, alüminyum, film, plastik, cam elyaf, çeşitli laminatlar, ambalajlar gibi makaralarda veya tabakalarda esnek malzemeleri kesmek için sistemler oluşturan Helios, 40 yıldır basit manuel çözümden tam otomatik çözümlere kadar pnömatik bıçak tutucular ve kesme modülleri üretiyor. 

Firmanın inovatif ürünleri, Türkiye distribütörü Fatih Otomasyon ile Türk sanayisinin hizmetine sunuluyor. 

Dünyanın önde gelen markalarının 1999 yılından bu yana Türkiye temsilciliğini yürüten Fatih Otomasyon, bu kapsamda hidrolik, pnömatik, elektronik ve mekatronik konularına odaklanan 8 firmanın ürün ve çözümlerini Türk sanayicisiyle buluşturuyor.