Yüksek kalite elektrikli vinç bileşenleri konusunda 1977 yılından beri uzmanlaşmış, müşteri memnuniyetini esas alan ve kaliteden ödün vermeyen Çakmak Vinç; ülkemizde mühendislik ve makina imalat firması olarak hizmet veriyor. Türkiye’nin en modern ve yeni vinç makina, komponent ve sistem üretim tesislerine sahip CMAK, çözüm ortakları ile yüksek kalite ve teknolojik ürünlerini uygun fiyata Türkiye ve dünyadaki birçok muhtelif vinç müşterisine ulaştırıyor. CMAK, müşterilerine sadece dünyanın lider teknolojisiyle üretilmiş vinç sistemlerinin çok ötesinde gelenekleri, etik değerleri ve mühendisliği ile sürekli olarak çözüm sunuyor.

Markanızın başardığı ilklerden bahseder misiniz?

Türkiye'de yerli vinç firmaları arasında yurt dışında ofis/depo açan ilk firmayız. 2016 yılının Eylül ayında Amerika Chicago'da açtığımız depomuz sayesinde ürünlerimizin stoktan teslimini yapabilmekteyiz. Daha önceden standart ürünlerin üretimi yapılarak Amerika depomuza gönderiliyor. Müşterimizin sipariş onayına müteakip 24 saat içerisinde ürün teslimi yapabilmekteyiz. Hem fiyat hem de hızlı teslim noktasında Amerika'da en iddialı vinç firmasıyız.

Dünyada ilk defa elektronik vinç izleme ünitesini üreten firma olmanın da haklı gururunu yaşamaktayız. HoistSense elektrikli vincinizin kullanımı, yükü ve kritik olaylarını sürekli olarak izleyen gelişmiş bir elektronik sistemdir. Bununla beraber, depoladığı bilgiler ile işletme randımanınızı daha da artırırken, vincinizin çalışma kesintisini asgari seviyeye indirir. HoistSense'de bir sonraki servise kalan süre, toplam start sayısı, yükleme tayfı, ortalama yük, kaldırma motorunun toplam çalışma süresi, toplam aşırı yükleme sayısı, kancadaki yükün ağırlığı, vincin kalan güvenli periyodu gibi bilgiler depolanarak bilgilendirme ekranıyla kullanıcılara akıllı bir uygulama sunmaktadır.

CMAK’ın gündeminde ne var?

Çağımızın yeni endüstriyel vizyonu olan dördüncü sanayi devrimi gerçekleşiyor. Diğer adıyla Endüstri 4.0 olarak isimlendirilen dördüncü sanayi devriminde Çakmak Vinç San. ve Tic. A.Ş olarak biz de varız. Endüstri 4.0 uyumlu HoistSense+ ile müşterilerimize hizmet vermeye devam edeceğiz.

Beyaz eşya ve küçük ev aletleri sektörüne hangi ürünlerle çözüm sağlıyorsunuz?

Çakmak Vinç olarak beyaz eşya sektöründe genellikle CMK serisi 4’üncü nesil yüksek teknolojik elektrikli vinçlerimizle çözüm sağlamaktayız. CMK serisi vinçlerimizin başlıca özelliklerinden bahsedecek olursak; ana kaldırma motorunun tambur içerisinde konumlandırılmasından dolayı oluşan doğal hava kanalında çalışarak, yüksek verimlilik ile soğuması ve sürekli optimal çalışma sıcaklığının yakalanması sağlanır. CMK serisi elektrikli vinçler PTC, Termik, Faz Koruma, Acil Durum, çift kademeli üst ve alt kanca limit ve elektro-mekanik aşırı yük koruma sistemleriyle donatılmış olup, son derece güvenlidir. Konvansiyonel sistemlere kıyasla iki kata yakın çapta tambur ile daha kısa mesafede, daha fazla halat sarılımıyla mümkün olan en büyük kaldırma yüksekliğine kolayca erişim sağlamaktadır.

Hangi firmalarla iş birliğiniz var?

Beyaz eşya ve küçük ev aletleri sektörünün önde gelen firmalarından Arçelik ve BSH gibi firmalarla çalışmamızın yanı sıra sektörde yan sanayi üretimi yapan birçok firma ile de çalışmalarımız devam etmektedir. Arçelik firmasının Güney Afrika'da gerçekleşen DEFY projesinin vinç alımlarında çözüm ortağı olarak Çakmak Vinç'i tercih etmiştir.

Son dönemde beyaz eşya sektörü için yaptığınız en son proje nedir? Kısaca bilgi verir misiniz?

Arçelik EMİ Çerkezköy işletmesinde pergel vinç projemizi ve BSH'da çift kancalı 35t/20t gezer köprülü tavan vinci projelerimiz hayata geçmiştir.

Firmanızda son yıllarda yaptığınız herhangi bir yatırım var mı ya da yakın zamanda olacak mı? Bilgi verir misiniz?

Çakmak Vinç olarak son dönemde Ar-Ge&Proje üzerine yaptığımız yatırımlar devam etmektedir. Firmamızın Ar-Ge'ye bakış açısı; vinç ve kaldırma sistemleri üzerinde yenilikçi ürünlerin tasarlanması/geliştirilmesi istenen optimum değerlere ulaşmak için mühendislik tasarımları, ergonomik ve şık dizaynları göz önünde bulundurarak rekabetçi piyasada istenen tasarımı ve dizayn, çizim ve analizleri yaparak uygun malzeme seçimi ve bu malzemelerin daha hızlı bir şekilde üretilmesi var. Robotik sistemlerin incelenmesi, aynı zamanda firma bünyesine empoze edilmesi için çalışmalar devam ediyor. Asli olarak montaj ve kaynak hatlarında iş süreçlerini hızlandırma yönünde çalışmalarımız sürüyor.