Dirinler Makina Genel Müdürü Canan Fidan, katma değerli üretimin başarıyı getirdiğine dikkat çekerek “Yalın üretimi entegre ederek en az maliyetle, kaliteli ve hızlı üretim için çalışıyoruz. Bu yıl için hedefimiz adet ve ciro artırarak büyümek değil, katma değeri teknoloji ve otomasyon üniteleri ile artırılmış hatlar üreterek büyümek.” dedi.

Milli gelirin bir ekonomide yaratılan katma değerlerin toplamı olduğunu söyleyen Fidan “Ülkede ne kadar çok katma değer yaratılırsa milli gelir o kadar büyür. Bir ürünü ham olarak ihraç edersek ekonomiye çok az katma değer sağlamış oluruz. Oysa o ürünü işleyip, başka bir ürüne dönüştürüp bir de marka haline getirirsek katma değer artar." diye konuştu. Fidan, Türkiye'nin cari açığını azaltmak ve kendine yeter ekonomi yaratılması için yerli üretimin ön planda tutulması gerektiğini belirerek şöyle devam etti:

EN BÜYÜK KAZANÇ

"Hep söylendiği gibi fazla ürün ihracat etmek yerine, katma değerli, yükte hafif pahada ağır ürün ihraç etmek, en büyük kazanç. Biz de bu fikri destekliyoruz, katma değerli ürünlerle büyümek ve ülkece kalkınmak için elimizden geleni yapacağız. Tabi ki ithalata dayalı bir ihracat ülkeyi kalkındırmaz, dış ticaret açığını da kapatmaz. Türk sermayeli Dirinler olarak elimizden geldiğince yerli markaları üretimimizde kullanmayı tercih ediyoruz. Ülkemizde bulunan yerli üreticiler de artık Avrupa standartlarında üretim yapabiliyor. Yerli üretim, kaliteli üretim, katma değerli üretim kalkınmanın önündeki en önemli yol.”

Dirinler'in 66 yıllık tecrübesiyle kısa süre önce Almanya'da Dirinler Gmbh'ı kurduğunu hatırlatan Fidan "Almanya ofisimiz ile kendimizi bir adım daha öteye taşıyarak Avrupa’da biz de varız dedik. ‘Küresel Marka’ imajı yaratarak, Avrupa’da Türkiye’nin makinadaki başarısını gururla temsil edeceğiz.” dedi.