Tutucu sistemleri ve iş bağlama teknolojileri alanında lider 5-parmaklı robot eli, Alman Sosyal Kaza Sigortası tarafından işbirlikçi kullanım için onaylanmış dünyanın ilk robotik tutucusudur.

HAREKETLİ GÖRÜNÜMÜN ARKASINDA YATAN GERÇEK TEKNOLOJİ

Geleceğin endüstriyel ve hizmet robot uygulamalarında programlama bilgisi olmadan, yalnızca kullanıcının hareketleri ile robotları kontrol etmek, etkileşime geçmek ve konfigüre etmek mümkün olabilecektir. IBG Automation uzmanları tam olarak bu uygulamayı geliştirmiştir. Robotlar hareketler ya da konuşma ile kontrol edilebilmekte ve hareketler gerçek zamanlı hesaplanmaktadır. 3D kamera kullanılarak, sistem kullanıcının el ve kol hareketlerini takip ve birebir taklit edebilmektedir. Robotun hareketleri genel olarak kullanıcının el hareketleri ile kontrol edilmektedir. Bu teknoloji, gelecekte robot ve insanların birlikte yakın çalışmalarına olanak sağlamayacaktır. Örnek olarak iş parçalarını robot ellerine yerleştirmek ve geri çekmek mümkün olacaktır.

GELECEK ADIM İNSAN/ROBOT İŞ BİRLİĞİ

Manuel işlerin gerektiği ve yüksek kalite gerekliliğinin olduğu tüm proseslerde kullanılabilmektedir. İlk kez, zaman ve alan ayrımı olmadan insan ve robot arasında tam bir iş birliği oluşması sağlanabilmektedir. Kullanıcı bakım ve dönüştürme sırasında bilgi alımı yaparken ve parametleri düzenlerken serbest bir şekilde hareket ederek robotu ve tüm otome edilmiş sistemi, bireysel fonksiyonları akıllı saat/akıllı telefon yardımı ile kontrol edebilir. Böylece kullanıcı herhangi bir terminale bağlı olmak zorunda değildir. Sistem kullanıcının çalışma alanı ve yenilikçi robot teknolojisini entegre ederek geleceğe endeksli işbirlikçi bir çevre oluşmasını sağlar.

YETENEKLİ TUTUCU ELİ

Yardım ve hizmet robot uygulamaları için tasarlanmış SCHUNK SVH Mekatronik tutucu eli boyut, şekil ve hareketlilik açısından insanlara yüksek oranda benzemektedir. Robot elindeki beş parmak tüm tutma operasyonlarını toplamda dokuz sürücü sayesinde gerçekleştirebilmektedir. Ön falanksların elastik yüzeyleri, iş parçalarının düzgün şekilde tutulmasına yardımcı olmaktadır. Robot eli birçok hareketi taklit edebildiğinden dolayı, insanlar ve hizmet robotları arasındaki fiziksel iletişim oldukça kolaylaşmıştır. Böylece programlama basit hale getirilmiş ve robotların insanlar ile birlikte çalışabileceği bir ortam oluşturulmuştur. Robot eli insanlara zarar vermeyecek, yaralamayacak şekilde tasarlanmıştır. Açık ve kapalı döngü kontrolünde olduğu gibi güç elektronikleri de robot kolu ile tam entegredir. Bu durum özellikle kompakt çözümlerin başarılmasını sağlamaktadır.