Dünyanın önde gelen hassas kesici takımlar üreticisi olan Walter AG, geçtiğimiz Mayıs ayında yüzüncü yıldönümünü uluslararası müşterilerinden, iş ortaklarından, akademisyenlerden ve yerel siyasi yöneticilerden oluşan 150 davetlinin katıldığı şirket merkezindeki görkemli bir organizasyon ile kutladı.

Ana başlıkları Walter’in inovasyon gücü, yaratıcılığı ve gelecekteki rolü olan etkinliğin sonunda Walter AG CEO’su Richard Harris, şirket kurucusu Richard Walter’in torunu ve geçmişte uzun yıllar şirketi yöneten Franco Mambretti ile birlikte şirketin kuruluş yıllarından günümüze kadar farklı dönemlere ait birçok objenin sergilendiği Walter Müzesinin açılışını yaptılar. 

Walter Müzesi açılışı 14.05.2019, soldan sağa: Walter AG CEO’su Richard Harris, şirket kurucusunun torunu ve eski yöneticilerden Franco Mambretti, Tübingen Belediye Başkanı Boris Palmer, Eyalet Hükümeti Başkanı Klaus Tappeser, Kaymakam Joachim Walter. 

KÖKLÜ GEÇMİŞİ BULUNUYOR

Bir asırlık tecrübe birikimine dayanan Walter, frezeleme, tornalama, delik delme ve vida dişi açma operasyonlarına yönelik sektörünün en kapsamlı ürün yelpazesine sahip önde gelen üreticilerdendir.

Standart ürün programında 46.000 çeşit üzerinde ürün ve müşteri ihtiyaçlarına özel olarak tasarlanmış özel takımların yanı sıra, yetkin servis ve hizmet ürünleriyle birlikte, başta otomotiv, havacılık, enerji gibi sektörlerdeki her türlü taleplere tek elden komple çözümler sunuyor.

Günümüzde 3.500 çalışanı ve dünya genelindeki satış ofisleri ve partnerleri ile beraber 80 ülkede müşterilerine hizmet veriyor.

Şirket, 1919 yılında mühendis ve metalürji uzmanı Richard Walter tarafından kuruldu. Daha 1920'de ilk patenti için başvurdu. Richard Walter, Düsseldorf'ta I. Dünya Savaşı'nın bitmesinden kısa bir süre sonra "Metallurgische Gesellschaft Richard Walter und Co." firmasını kurduğunda amacı metal işlemede kullanılan takımların verimliliğini, aşınma direncini ve ısı direncini yeni tasarımlar ve alaşımlarla önemli ölçüde iyileştirmekti ve o zamanlarda küresel olarak faaliyet gösteren bir şirket kurma hedefine sahip değildi.

Richard Walter, icatları ve geliştirmeleri sayesinde şirketinin önemli pazar boşluklarını doldurmasına ve hızla başarıyı yakalamasına rağmen, kendisini girişimci olmaktan çok bir mucit, bir laboratuvar adamı olarak gördü.

Araştırmacı ve yenilikçilik ruhunun en önemli ürünlerinden biri, Dynit adı altında patent aldığı tungsten karbür sert metal alaşımıydı. Günümüzün geliştirme ve inovasyon süreçlerinin aksine Richard Walter klasik bir mucidi nasıl hayal ediyorsak öyle çalıştı: Tek başına veya sadece birkaç asistanla birlikte Starnberg'deki özel laboratuvarında, Tübingen'deki şirket merkezinden uzakta. 1945'te öldüğünde, 200'den fazla patent almıştı. Richard Walter araştırmaya olan tutkusunu ve inovasyon kavramını şirketin DNA'sına aktardı.

Şirketin 100 yıllık geçmişi boyunca Walter çalışanları sadece onun icatlarını geliştirmekle kalmadı, aynı zamanda yeni alaşımlar, takımlar, kaplamalar ve üretim süreçleri de geliştirdi.