Sürdürülebilir bir yaşam ve dünya hedefi tüm sektörlerde olduğu gibi inşaat sektöründe de ilk önceliklerden biri olarak karşımıza çıkıyor. Pandemi koşulları ve deprem gibi doğal afetlerin de etkisiyle güvenilir barınma ihtiyacı her daim gündemde olurken, farkındalık seviyesi artan tüketicilerin yaşam alanlarına yönelik beklentileri de değişiyor. Ev sahibi olmak isteyenler artık kalite ve dayanıklılık gibi kriterlerin yanında enerji ve su verimliliği sağlayan, kaynakları akılcı kullanan, çağa ayak uyduran ve sürdürülebilir hayata katkı sunan projelere yatırım yapmak istiyor. 
Dünya kaynaklarını korumaya katkıda bulunan projeler üzerinde çalıştıklarını belirten Şua İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Nimetullah Kaya, hayata geçirdikleri projelerle yalnızca bir ev değil sürdürülebilir bir gelecek tasarladıklarının altını çiziyor. Şua İnşaat olarak yola çıktıkları ilk günden bu yana kendilerine “Daha iyi bir gelecek için ne yapabiliriz?” sorusunu sorduklarını söyleyen Nimetullah Kaya,“Bu soruya çağın şartları ve toplumun değişen ihtiyaçları doğrultusunda bir yanıt verebilmek adına sürekli çalışıyor, ileri teknolojiden yararlanarak sürdürülebilir yapılara imza atmaya devam ediyoruz. Tüm dünya olarak mücadele ettiğimiz pandemi süreci ve son yıllarda yaşadığımız kuraklık, sağlığın ve özgürlüğün kısacası sahip olduğumuz birçok şeyin ne kadar kıymetli olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Gelecekte bugünden daha karamsar bir senaryoyla karşı karşıya kalmamak için şimdiden dünya kaynaklarının değerini daha iyi anlamamız ve onları korumamız gerekiyor. Bu sebeple yaşadığımız dünyayı daha iyi bir yer haline getirmeli ve daha iyi bir gelecek için var gücümüzle çalışmalıyız. Biz de Şua İnşaat olarak sürdürülebilirlik misyonumuz kapsamında çevre dostu projeler geliştiriyoruz” dedi.

“SÜRDÜRÜLEBİLİR GELECEK İÇİN AKILLI ŞEHİRLERE YATIRIM ŞART”

Sürdürülebilir bir gelecek için akıllı şehirlere yatırım yapmak gerektiğini belirten Kaya, şehirleşmenin hızla artması teknolojik ve çevre dostu projelere olan ihtiyacını da artırdığını dile getirerek projelerinde bu ihtiyacı göz önünde bulundurduklarını söyledi.  Bu kapsamda projelerinde gri su arıtma sistemine yer vererek  hem banyo, mutfak ve lavabolarda kullanılan suları hem de yağmur sularını arıttıklarının altını çizdi. Aynı zamanda ortak alanların aydınlatma ve sıcak su ihtiyacını güneş panelleriyle karşıladıklarını kaydeden Kaya, geniş pencerelerle gün ışığının daire içlerine girişini maksimum seviyeye çıkardıklarını aktarıyor.