Müşterilerinin ihtiyaçlarını doğru analiz eden KuleLift, çalışmalarına bu ihtiyaçlara göre şekil veren bir marka. Zira üretimini yaptığı otomatik iskele ve cephe platformlarında şantiyelerde işleri hızlandırdığı gibi işçilik maliyetlerini de düşürmüş. Geçtiğimiz yıl ihracata başlayan ve satışlarını hızla artıran firmanın hedeflerini, Genel Müdür Mustafa Demir ile konuştuk. 

Öncelikle KuleLift hakkında bilgi verir misiniz?

Grup firmamız Gözde Yapı Makina İnşaat olarak 30 yılı aşkın süredir Denizli’de faaliyet gösteriyoruz. İnşaat sektörünün çeşitli alanlarında üretim, satış ve uygulama çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Ayrıca KuleLift markası adı altında otomatik iskele ve cephe platformlarının imalat, satış ve kiralamasını yapıyoruz. Piyasaya bu ürünü çıkarmadan önce bu konuda ciddi AR-GE çalışması ve testler yaptık. Konusunda uzman, sektöründe tecrübeli makina mühendisleri, profesör hocalarımız ve teknik ekibimizle yapılması gereken tüm teknik analizleri, hesaplamaları, risk analizlerini, uygulamalarını ve teknik çizimlerini, üretim ve montajını yaptık. Piyasada diğer otomatik iskele sistemlerinde olduğu gibi bir ya da birkaç markanın taklidini ve benzerini değil, sadece kendimize özgü yeni, farklı bir tasarım ve uygulama yaptık. Bu işe girdiğimizde fiyat odaklı düşünerek piyasadan daha ucuza ürün satmayı yada yalnızca kazancımızı nasıl yükseltebiliriz diye düşünmedik. Yaptığımız makine ile müşterilerimize nasıl daha kullanışlı ve daha kaliteli çözüm sunacağımızı düşündük ve bu konuda çalışmalarımızı gerçekleştirdik. Çünkü kendi firmalarımız da bu sistemleri kullanıyordu ve sektörün içerisinden geliyorduk. Tek ve çift kolonlu olmak üzere genişliği 10,5 mt. ve 30 mt. olan, yüksekliği ise 200 metreye kadar çıkabilen otomatik iskelelerin imalatını gerçekleştiriyoruz. Otomatik iskele sistemlerimizdeki özellikler piyasada mevcut olan diğer ürünlerden  farklılıklara sahiptir. Bunlar arasında 4’lü dişli sistemi, geniş açılı gövde, sabitleme krikoları, ayarlanabilir duvar bağlantı aparatları, ekstra emniyet swicleri ve kurulum sensörlerini sayabiliriz. Piyasada bulunan ürünlerde bu tasarım ve uygulamaların tamamı bir üründe aynı anda bulunmuyor. Kullanımı kolaylaştırması ve emniyeti artırmasından dolayı pratik ve güvenli bir çalışma sağlıyor.

Gündeminizde  şu sıralar neler var?

KuleLift olarak cephe platformları ve otomatik iskelelerin imalatını en iyi şekilde yapmak için dört yıldır ilk günkü heyecanımız ve üretim aşkımızla çalışmalarımıza devam ediyoruz. Makinalarımızın satışlarını yurt içinde olduğu kadar yurt dışında da sürdürüyoruz. İnşaat sektörü şu an için Türkiye’de bir daralmaya gitti fakat bu bizim hedeflerimizi ve üretim kalitemizi değiştirmedi. Sadece bu süreci daha iyi geçirebilmek adına yurt dışı faaliyetlerimize hız verdik. 2018 yılının haziran ayında ilk ihracatımızı yaptık. Kapıyı araladık, bunun devamı da gelecektir.

Hangi ürününüzü gönderdiniz?

Cephe platformu gönderdik. İnşaatların dış cephe uygulamalarında kullanılan pratik ve kullanışlı bir makine, kurulum süresi kısa, kullanımı daha kolay, yük de taşıyabiliyor. Ürünün adı KL-1000, 1 ton yük taşıma kapasitesine sahip, uygulama sürelerini kısaltan, işçilik maliyetlerini azaltan bir ürün. Her 6 metrede bir duvar bağlantısı yapmak suretiyle 200 metreye kadar yükselebilir. Kullanımı kolay, iş güvenliğine uygun, CE belgeli bir ürün. 

Söz konusu ürününüz hangi projelerde kullanıldı?

TOKİ binalarında, Üniversite inşaatlarında, birçok resmi ve özel inşaat projelerinde kullanıldı. Yurt içinde ve yurtdışında KULELIFT markasını tercih eden müşterilerimiz ve iş ortaklarımıza sizin aracılığınızla teşekkür eder, işlerinde başarılar dileriz.

İş güvenliği sizin alanınızda çok kritik öneme sahip bir konu. Türkiye’de de en çok yüksekten düşmelerde ölümlü kazalar yaşanıyor. Bu konuda sizin uyguladığınız önlemler nelerdir?

Biz bu makinalarda olması gereken Türk Standartları Enstitüsü’nün makine emniyet yönetmeliğine göre bu ürünleri üretiyoruz. Kullanılan ekipmanın kalitesi, malzemenin kalınlığı, yük hesaplamaları gibi kriterleri gerektiği gibi uyguluyoruz. Hatta güvenlik katsayılarını olması gerekenden bir fazla kullanıyoruz. İlk kurulumda müşterimize ve ustalarına uygulamalı olarak anlatıyoruz. Bu süreçten sonra makinayı satın alan firma kendisi kurulum yapıyor ya da fason yaptırıyor. İş güvenliği uzmanları da inşaatın her cephesine kurulumdan sonra periyodik muayeneleri zorunlu kılıyor. Buna her inşaatta uyulması lazım. Gerekli şekilde montajı yapıldıysa, üzerine atacağı yükü tabloda gösterilen şekilde koyduktan sonra ve periyodik bakımlarını düzenli yapıldıktan sonra hiçbir sıkıntı oluşturmayacak bir ürün sunuyoruz müşterilerimize.Tabii, satış sonrası da hizmetlerimiz sürüyor. Daha çok elektrikle ilgili sıkıntılar olur bu makinalarda. Herhangi bir arıza durumunda bize ulaşıldıktan sonra teknik ekibimiz gerekli talimatları izleyerek arızaya müdahele eder ve sorunu en kısa sürede çözer. Bu bizim en birinci görevimizdir çünkü makinanın her an kullanıma hazır olması gerekir. 

Yakın zamanda başka bir ürün çıkarmayı düşünüyor musunuz?

Şu an KL-1000 ve KL-2000 adıyla iki çeşit platforma sahibiz. İlerleyen dönemde yük ve personel asansörü projemiz var. Uzun vadeli planlarımız arasında kaldırma ekipmanları özelinde ihtiyaç duyulan ürünler üzerine çalışmayı sürdüreceğiz. Türkiye’nin cari açığının azalması için bizlerin mümkün olduğunca katma değerli ürünler üretmemiz ve ihracatımızı artırmamız gerekiyor.