Hava, su, toprak kirliliği ile birlikte iklim değişikliğini kapsayan çevre kirliliği, geniş bir kavram olarak karşımıza çıkıyor. İklim değişikliğinin etkilerini hava ve su kirliliğinde çok daha hızlı bir şekilde görebiliyoruz ancak diğer etkileri yıllara yayılan bir süreçte nispeten daha yavaş hissediyoruz. 

1974 yılından bu yana GF Hakan Plastik de, 5 Haziran tarihinde kutlanan "Dünya Çevre Günü" nedeniyle suyun yaşamsal önemine dikkat çekiyor. Günümüzde insanlığın karşı karşıya olduğu en ciddi ekolojik tehditlerden biri olan su kirliliği, insani hayatını ciddi anlamda tehdit ediyor. Göller, ırmaklar, okyanuslar gibi su kaynaklarımıza zehirli ve kirli  maddeler karışıyor, yeraltı kaynaklarına karışan zehirli maddeler/atıklar da zaten kısıtlı olan temiz su kaynaklarımızın giderek azalmasına neden oluyor. Küresel olarak, atık suyun yüzde 80’i yeniden kullanılmadan veya işlenmeden ekosisteme geri akıyor. 
GF Hakan Plastik Birleşmiş Milletler raporuna göre 2.1 milyar insanın evinde güvenli içme ve kullanma suyu bulunmadığının altını çizdi. Yetkililer bu durumun daha da kötü boyutlara ulaşmadan pek çok konuda önlem alınması, en önemlisi de bilinç düzeyinin artırılması gerekliliğine değiniyorlar. Su yönetimi konusunda ciddi adımlar atılması gerekliliği üzerinde duran yetkililer, Türkiye’nin 2030 yılına kadar su fakiri ülkeler arasında yer alacağının belirtildiğini ifade etti.

GF Hakan Plastik yetkilileri, günümüzde yeşil alt yapı ve gri alt yapının doğru kombinasyonla kullanımı üzerinde çalışmalar yürütülmeye başlandığını belirtti. Ayrıca doğru su yönetimi, kaynakların kullanımı, temiz su kaynaklarının korunması, insan ve  suya bağlı diğer canlı türlerinin sağlığının korunması adına yapılacak uygulamaların pozitif yansımaları olacağına dikkat çekiyorlar.