Ağrı Tekstilkent Bölgesi’nde hazır giyim üretim tesisini 2019 yılında devreye aldıklarını hatırlatan Yeşim Grup CEO’su Şenol Şankaya, Ağrı Valiliği tarafından tahsis edilen 36 bin metrekarelik fabrika alanı üzerinde yaklaşık 20 milyon Euroluk bir yatırım bedeliyle hayata geçirdikleri tesiste dünya markalarına yönelik üretim yaptıklarını belirtti.
Ağrı’ya ilerleyen dönemde ilave bir 30 milyon dolarlık yatırım daha öngördüklerine dikkat çeken Şankaya, İlk etapta kademeli olarak 5 bin çalışan sayısına ulaştıktan sonra ikinci bir 5 bin kişilik istihdamı da devreye almayı hedeflediklerini söyledi. 2021 yılı sonunda fabrikamızda çalışan sayısını bin 700’e taşımayı planladıklarını belirten Şankaya, halihazırda üretim yaptıkları Tommy Hilfiger için Ağrı tesisinden de üretim yapmaya başladıklarını ve bunun her açıdan bölge adına sevindirici bir gelişme olduğunu kaydetti. 

BÖLGEDE TEKSTİL EKOSİSTEMİ OLUŞTU

Sadece Ağrı değil, bölgede çalıştıkları diğer tedarikçilerle birlikte büyük bir ekosistem oluşturulduğuna dikkat çeken Şenol Şankaya, ağrı yatırımlarının 10 bin kişiye ulaşıp tam anlamıyla realize olduğunda hedeflerinin aşağı yukarı mevcut kapasitelerine yaklaşık yüzde 25-30’a kadar ilave bir ciro sağlamak olacağını aktardı. Böylelikle çalıştıkları onlarca marka kanalıyla ‘Made in Turkey’ ibaresini tüm dünyada daha da güçlü bir şekilde duyurma şansı bulacaklarını vurgulayan Şankaya, hayata geçirdikleri yatırımların Doğu Anadolu Bölgesi’nde büyüdükçe, batıya olan göçün önlenmesine de katkıda bulunmuş olacaklarını belirtti.