İSTANBUL (AA) - Toyota’nın B segmentindeki temsilcisi olan Yaris’in dördüncü neslinin dünya prömiyeri Amsterdam’da yaptı.

Konuyla ilgili olarak Toyota tarafından yapılan açıklamaya göre, Toyota’nın TNGA platformu üzerine yapılan yeni Yaris, tasarımı, yüksek verimliliğe sahip 4. jenerasyon hibrit sistemi ile beraber segmentinin öncüsü üst düzey Toyota Safety Sense güvenlik sistemiyle kazaları sıfıra indirecek ileri düzeyde güvenlik özelliklerine sahip.

İlk defa2000 yılındae sunulan ve o sene Avrupa’da Yılın Otomobili seçilen Yaris, her yeni neslinde fark yaratıyor. 2005 yılında gösterilen ve bağımsız Euro NCAP test programında B segmentinde beş yıldızı alan ilk otomobil ünvanına sahip olan ikinci nesil Yaris, sınıfında diz hava yastığı sunan ilk araçtı. 2012 senesinde üçüncü jenerasyon Yaris ise, sınıfında kendi kendini şarj eden hibrit sistemini sunan ilk model olarak, yakıt tüketimi ve emisyon değerlerinde referans noktası oldu.

Her neslinde yenilikçi tavrıyla büyük beğeni toplayan ve yüksek başarı elde eden Yaris, 500 binden fazlası hibrit olmak üzere şu ana kadar kadar Avrupa’da 4 milyonun üzerinde satışa ulaştı.. Yaris 2000 senesinden beri Türkiye’de de yaklaşık 3 bin adedi hibrit olmak üzere toplamda 63 bin adedin üzerinde satış gerçekleştirdi.

Yeni jenerasyon Yaris, TNGA GA-B platformuyla birlikte artırılmış dinamik performansı, geliştirilmiş sürüş kalitesi, yol tutuşu, güvenliği ve dikkat çekici tasarımıyla da öne çıkıyor. Yeni Yaris, Toyota’nın Fransa’daki fabrikasına yaptığı 300 milyon avroluk yatırımla birlikte Avrupa’da üretilmeyei sürdürecek.