Ticarette tedarik finansmanını güvence altına almak ve firmaların nakit akışını kolaylaştırmak amacıyla Ziraat Bankası ve Türkiye Odalar Borsalar Birliği (TOBB) işbirliği yaptı.
Ziraat Bankası’nın kurumsal kartı Bankkart Başak ile TOBB’a bağlı 365 oda ve borsa ile 61 sektör meclisi üyesi işyerleri yapacakları alımlarda 540 güne kadar vade ve finansman avantajlarından yararlanacak. 
Yapılan işbirliğinin tedarik zincirinin aksamadan sürmesine ciddi katkı sağlayacağını belirten TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Ziraat Bankası Bankkart Başak ile ekonomiye kazan kazan anlayışını getirdiklerini ifade etti. Üreticiler ve satıcıların tahsilat ile uğraşmadan güven içinde mallarını satacaklarını belirten Hisarcıklıoğlu, böylece nakit akışını öngörülebilir hale getireceklerini ve 1.5 seneye ulaşan kredi imkanına kavuşacaklarını söyledi. 

“KOBİ’LERİ ÜRETİM VE YATIRIM İÇİN TEŞVİK EDECEK”

Düşen finansman maliyetlerinin KOBİ’leri yatırım ve üretim için teşvik edeceğini vurgulayan Hisarcıklıoğlu, KOBİ’nin finansman istikrarının tedarik zincirini sağlamlaştıracağını söyledi. Ticaretin artacağını ve alıcı ile satıcı arasında olacak tahsilat riskinin ortadan kalkacağını söyleyen Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın da, alıcının ürün ve hammaddeye ulaşımının daha hızlı olacağını, alıcı ve satıcının kendi nakit akışına uygun ödeme takvimi oluşturacağını söyledi. Bu sistemle zincirdeki riskleri ortadan kaldırarak ticaretin etkin ve verimli yapısıyla desteklendiğini ve finansman ihtiyacının karşılandığını ifade eden Aydın, Üretimde ve ticarette istikrarla devamlılığın sağlanacağını belirtti.