TÜSİAD SÜR 2018 Konferansı iş dünyasında sürdürülebilirlik uygulamalarının yarattığı toplumsal faydayı ele aldı. TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik, sürdürülebilirliğin, gelecek olduğunu, yaşamdan örneklerle anlattı.

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik, TÜSİAD SÜR 2018 Konferansında, sürdürülebilirliği, sunumlar, raporlar ve rakamların ötesine taşıyarak, elle tutulur hale getirmek için hayata dokunan örneklerle anlattı.

TÜSİAD’ın iş dünyasında sürdürülebilirlik farkındalığını artırmak amacıyla her yıl düzenlediği TÜSİAD SÜR Konferansı İzmir’de yapıldı. Konferans bu yıl, Yaşar Holding sponsorluğu, Yaşar Üniversitesi akademik işbirliği, Global Compact Türkiye ve ESİAD işbirliği ile gerçekleştirildi.

Başarılı sürdürülebilirlik uygulamalarını ve bu uygulamaların etkilerini ilham veren sunumlarla paylaşan etkinliğin açılış konuşmalarını TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik, yaşamdan örneklerle, sürdürülebilirliği ve önemini anlattı.

Konferansta, Türkiye’nin önde gelen şirketlerinin temsilcileri hayata geçirdikleri sürdürülebilirlik projelerini, karşılaştıkları zorluklar ve elde ettikleri sonuçlarla birlikte anlatarak katılımcıları sürdürülebilirlik için harekete geçirmeyi amaçladı.

TÜSİAD Başkanı Bilecik, sürdürülebilirlik vizyonu tüm şirket süreçlerine entegre edildiğinde, çalışanlardan müşterilere, tedarikçilerden yerel halka kadar kelebek etkisi ile hayatları etkilediğini kaydetti. Sürdürülebilirliğin temelinde insanın olduğunu söyleyen Bilecek, “Vereceğimiz mesajlar ne kadar insanı odağına alırsa o kadar anlamlı ve anlaşılır olacak. İş dünyası olarak hali hazırda sahip olduğumuz bilgi, teknoloji, insan kaynağı ve finansal kaynaklar ile hem bugünkü hem de gelecek kuşaklara ‘yaşanabilir bir gelecek’ sunabilecek güçteyiz” dedi. TÜSİAD Başkanı Bilecik, bugün alınan kararlar ile kaynakları en iyi şekilde değerlendirmeli, bilinçli bir sorumlulukla, verimliliği artırarak, gelecek nesillerin umutlarına ve yaşam standartlarına sahip çıkabileceğimize dikkat çekti.

Anadolu Etap Ar-Ge ve Sürdürülebilirlik Uzmanı Ziraat Mühendisi Gupse Süren
 “Geleceğe dikilen fidanlar: Miço”
“Çiftliklerimizde çalışan misafir işçilerimizin çocukları ‘MİÇO’ların kış döneminde okullara kayıt ve ulaşım gibi sorumluluklarını üstlenerek eğitimlerine devam etmelerini sağlıyoruz. Yaz döneminde ise çiftliklerimizde açtığımız okullarda sanattan spora birçok alanda verdiğimiz eğitimlerle sosyal gelişimlerine destek oluyoruz.  Bu projemiz ile 2015 yılından bu yana 655 çocuğun kesintisiz eğitim almasını sağladık.”


TürkTraktör Endüstriyel İlişkiler Lider Uzmanı Abdullah Aslan:  
 “Umutla ektik, cesaretle biçiyoruz” 
“Sektörümüzde üreten kadın sayısını arttırmak için başladığımız yolculukta, meslek liselerinde okuyan kız öğrencilerine eril iş olarak adlandırılan meslekleri seçme konusunda umut ve cesaret verdik, onlara rol model oluşturduk. Staj ve istihdam sürecinde de yetkinliklerini ve kendilerine olan güvenlerini destekleyerek, umutla ektiğimizi cesaretle biçmeye başladık.”


Pepsico Türkiye Türkiye Tohum, İyi Uygulamalar ve Doğu Avrupa Yeni Çeşit Müdürü Ahmet Bozdoğan
 “Topraktan toprağa”
“Topraktan aldığımız tekrar toprağa vererek hem çiftçilerimizi hem de topraklarımızı koruyoruz. Bu sayede daha az kaynak ve girdi kullanarak daha etkin sonuçlar alınmasına destek oluyoruz. Tarımsal hammaddelerimizi sürdürebilir kaynaklardan tedarik ederek gelecek nesillere daha temiz ve kullanabilir bir dünya bırakmayı hedefliyoruz”.

 

Etkinlik, TÜSİAD Sürdürülebilir Kalkınma Yuvarlak Masası Lideri Metin Akman, Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Feyhan Yaşar ve Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Cemali Dinçer’in yaptıkları kapanış konuşmaları ve düzenlenen Madalyon Töreni ile sona erdi.