ANKARA (AA) - TÜBİTAK Başkanı olan Prof. Dr. Hasan Mandal, gelecekte az sayıda kaynakla daha çok çıktı meydana getirmeye yönelik daha esnek yöntemler  üretilebileceğini ve hedeflerinin insan kaynağı ile üretilen bilgiyi daha nitelikli hale getirmek olduğunu söyledi.

TÜBİTAK ile Devlet Malzeme Ofisi (DMO) Genel Müdürlüğü arasında düzenlenen Tekno Katalog İşbirliği Protokolü'nün imza töreni, TÜBİTAK Başkanlık Binası'nda gerçekleştirildi.

Etkinlikte söz alan TÜBİTAK Başkanı olan Prof. Dr. Hasan Mandal, girişimlerin erken dönemlerinde sahiplenilme ve ticarileşmesinde zorluklar yaşandığını hatırlatarak, kamunun bu konudaki desteğinin girişimciliği daha anlamlı boyuta getirdiğini vurguladı.

TÜBİTAK’ın destek ekosistemi hakkında sunum gereçkleştiren Mandal, Türkiye'nin Ar-Ge ve yenilik strateji belgesini yakın zamanda kamuoyuyla paylaşacaklarını söyledi.

Mandal, Türkiye'nin hedef odakları konusunda paydaşlardan ön planda olmalarını ve ülkenin ulusal öncelikleri, yetkinlikleriyle küresel eğilimleri dikkate alarak bir yaklaşım geliştirmelerini beklediklerini dile getirdi.

Gelecek yıllarda, kurumsal kaynaklarınyüzde 75’ini öncelikli alanlarda kullanmayı amaçladıklarını ve destek ekosistemini çıktı ve etki odaklı iyileştireceklerini belirten Mandal, az kaynakla çok çıktı oluşturmaya yönelik daha esnek yöntemler geliştirebileceklerini. ve amaçlarının insan kaynağı ile üretilen b bilgiyi daha nitelikli hale getirmek olduğunu söyledi.