2021 yılı için çalışmalarını sürdüren Reis Gıda, bu kapsamda “Reis Bakliyat Köyü" bölgelerini genişleterek daha çok üreticiye ulaşmayı hedefliyor.
Sağlıklı ve kaliteli bir yaşam için milli ve yerel tohumların korunmasını amaçlayan Reis Gıda, “Reis Bakliyat Köyü” projesi ile tarımsal üretimde sürdürülebilirliğin sağlanmasını planlıyor.
Türkiye’nin tarımda avantajlı bir konuma sahip olduğunu belirten Reis Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Reis, Reis Gıda olarak Türkiye'nin tarım kaynaklarını katma değere dönüştürmek için Anadolu'da yerli üretime katkı sağlayacak projeleri hayata geçirdiklerini söyledi. “Reis Bakliyat Köyü” projesiyle birlikte tarımsal üretimde sürdürülebilirliğin sağlanmasını amaçladıklarını söyleyen Reis, sağlıklı ve kaliteli bir yaşam için milli ve yerel tohumların korunmasını hedeflediklerini ifade etti.

DAHA ÇOK ÜRETİCİYE ULAŞMAYI HEDEFLİYORLAR

2021 yılı için de çalışmalarına devam etiklerini ifade eden Reis, “Reis Bakliyat Köyü"  alanlarını büyüterek daha fazla kişiye erişmek istediklerini belirtti.
“Reis Bakliyat Köyü" projesi kapsamında bir yandan Bolu’nun Çamyayla Köyü’nde 60 dönümlük alanda toprağın azot ihtiyacının karşılanmasında önemli rolü olan baklagillerin üretimini gerçekleştirdiklerini belirten Reis, diğer yandan Samsun’un Bafra ilçesinde ise yaklaşık 480 dönümlük arazi üzerinde Trakya Araştırma Enstitüsü’nden alınan 3 çeşit çeltik tohumunun ekimini yaptıklarını söyledi.
Reis, Türkiye’de büyümenin en önemli faktörünün tarım sektörü olacağını da sözlerine ekledi.