155 ülkede kaliteli hizmet sunmaya odaklanan PwC, toplumda güven oluşturmayı ve önemli sorunlara çözüm üretmeyi hedefliyor.
COVID- 19 salgınının dünyada sürdürülebilirliğin önemini daha da artırdığını ifade eden PwC Türkiye ESG Platform Lideri Evren Sezer, PwC olarak hem kendi dönüşümlerini tamamlamak hem de iş dünyasının dönüşümüne destek olmak adına birçok adım attıklarını belirtti. Bu alanda PwC Türkiye olarak, küresel ağlarının 2020 yılında açıkladığı ve 2030 yılına kadar ulaşmayı taahhüt ettiği ‘net sıfır emisyon’ hedefine sıkı sıkıya bağlı olduklarını söyleyen Sezer, ofislerinde yenilenebilir enerjiye geçiş, çevresel performansın ölçümlenmesi gibi değişimlere gittiklerini belirtti. Sezer, stratejiden risk yönetimine, raporlamadan yapısal ya da operasyonel dönüşüm projelerine, bağımsız güvencede sürdürülebilirlik yönetişim yapısına kadar müşterilerine verdikleri birçok hizmet ile iş dünyasının dönüşümüne destek olduklarını ifade etti. 

284 BİN KİŞİYE HİZMET VERİYORLAR

155 ülkede 284 bin kişiyle hizmet verdiklerini söyleyen Sezer, denetim, danışmanlık ve vergi hizmetleri alanında hizmet sunduklarını dile getirdi. Sürdürülebilirlik bağlantılı yüksek finansal geri dönüş politikaların özellikle Avrupa Birliği (AB) öncülüğünde hızlandırıldığını ifade eden Sezer, bu etkiyi biraz daha derinleştirmek gerekirse 16 trilyon dolarlık varlıkları temsil eden 70'in üzerinde emeklilik fonu ve yatırım yöneticisinden oluşan bir koalisyonun 2050 yılına kadar portföylerindeki emisyon etkilerini azaltmak için ‘net sıfır’ çerçevesi tasarladığını söyledi. Aralarında Birleşik Krallık ve AB’nin de bulunduğu 73 ülke 2050 yılına kadar net sıfır karbon emisyonu taahhüdünde bulunduğunu belirten Sezer, Sürdürülebilirlik alanında belirlenen yeni stratejilerin uygulamaya geçirilmesi için dönüşüm desteğinin verilmesi, iklim değişikliğine bağlı risklerin finansal/finansal olmayan etkilerinin belirlenmesi, net sıfır emisyon hedefi için enerji