Koç Topluluğu şirketlerinden Otokar, 2021 ilk üç aylık finansal sonuçlarını açıkladı. Sonuçlara ilişkin yapılan açıklamaya göre, ilk çeyrekte ihracatını bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla 69 milyon dolar seviyesine çıkararak yüzde 44 artırdı. Net karını ise 107 milyon TL seviyesine yükseltti.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç, salgının etkilerine rağmen global bir marka olma hedefiyle çalışmalara devam ettiklerini dile getirdi.

Pandeminin başladığı günden bu yana çalışanlarını sağlığını korumak, işin devamlılığını sağlamak, ve salgının etkisini azaltmak için gerekli tüm tedbirleri aldıklarını dile getiren Görgüç, bu zorlu süreçte iş ortaklarının daima yanında olmayı ve kullanıcıları ile iletişimlerini sürdürmeyi ihmal etmediklerini kaydetti.

Tüm koşullara rağmen yeni anlaşmalara imza attıklarını söyleyen Görgüç, sözlerine şöyle devam etti:

“Güvenli üretim uygulamalarımız ve zamanında alınan önlemler sayesinde üretimde aksamalar yaşamadan, aldığımız siparişlerin teslimatlarına odaklandık. Bu gelişmeler sonucunda önceki yılın aynı dönemine kıyasla ilk çeyrekte yüzde 91’lik artışla 877 milyon TL ciro elde ettik, net karımızı ise 107 milyon TL seviyesine yükselttik." ifadelerini kullandı.

"12 YILDIR EN ÇOK TERCİH EDİLEN OTOBÜS MARKASIYIZ"

Yılın ilk çeyreğinde üretim adetlerini de önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 32 artırdıklarını belirten Serdar Görgüç, iç pazar ve ihracat çalışmalarıyla ilgili olarak da bilgiler verdi.

12 yıldır Türkiye'nin en çok tercih edilen otobüs markası olduklarını hatırlatan Görgüç, geçen yıl iç pazardaki en büyük otobüs alım ihalesini kazandıklarını ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ESHOT’a otobüs teslimatlarına başladıklarını duyurdu. 

Görgüç, “İptal edilen fuarlar ve seyahat engellerine rağmen hedef pazarlarımızla iletişimimizi ve ilişkilerimizi sürdürdük. Kullanıcılarımızın ihtiyaçlarını doğru yorumlayıp özel çözümler sunmaya devam ettik.

Araçlarımızda uyguladığımız yenilikçi çözümlerimiz ve yaklaşımımızla ihracat başarılarımıza yenilerini ekledik ve ilk çeyrekte ihracatımızı geçtiğimiz yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 44 artırarak 69 milyon dolar düzeyine çıkardık." açıklamasını yaptı.

Görgüç, bu zor dönemde Otokar’ı başarılı iş sonuçlarına ulaştırmada en büyük gücünün ve en kıymetli sermayesinin çalışanları olduğunu ifade ederek, gelecek dönemde ticari araçlarda yurt içindeki güçlü pazar pozisyonunu koruyarak ihracata odaklanmaya devam edeceklerini kaydetti.(AA)