Nims Gıda, 2020 yılında organik tarım ve sürdürülebilirlik prensibi ile üretime başladı. Nims Gıda, ürünleri Freeze Dry teknolojisi ile dondurarak ürettiği ürünlerin yüzde 98’ini ihraç etmeye hazırlanıyor. Freeze Dry teknolojisi bugün dünyada 40 milyar dolar piyasa büyüklüğüne sahip. Türkiye’de aynı çatı altında hem donuk gıda operasyonu hem de Freeze Dry üretimi yapabilen en büyük tesis olma özelliği taşıyan Nims Gıda’nın Balıkesir’deki fabrikası, 2.500 tonluk depolama alanıyla 12 ay boyunca müşteri taleplerine hizmet verebilecek şekilde üretim yapıyor. 

“BİN TONLUK ORGANİK ÇİLEK ÜRETTİK” 

Konuyla ilgili açıklama gerçekleştiren Nims Gıda Genel Müdürü İlter Fıçıcı: “Türkiye bir tarım ülkesi olarak organik çilek üretiminde dünyada rekabetçi üstünlüğe sahip. Çiftçilerimizle birlikte bu yıl bin ton organik çilek üretimi gerçekleştirdik. 2022 yılında bu rakamı 3 bin tona ulaştırmayı hedefliyoruz. Uzun vadede ise 5 bin ton üretim yapılması planlanıyor. Dondurarak kurutulmuş meyveler, kahvaltılık ve pastane ürünleri başta olmak üzere hazır yemek endüstrisinde ve atıştırmalık olarak kullanılıyor. Dondurarak kuruttuğumuz meyvelerin yüzde 98’ini Amerika’ya ve Avrupa’ya ihraç etmeyi planlıyoruz. İlaçsız ve organik tarıma önem veriyor, üretim yaptığımız çiftçilerimizle birlikte çalışıyoruz” dedi.