Türkiye Kalite Derneği (KalDer), 1990 yılından beri yürüttüğü mükemmellik konusundaki çalışmalarına devam ediyor. 

KalDer’in “Mükemmellik Maratonu” adını verdiği Değişim ve Gelişim Programı, Rahmi Koç Müzesi’nde gerçekleştirilen etkinlik ile tanıtıldı. 

İş dünyasının önde gelen isimlerinin katılım gösterdiği toplantıda Ulusal Kalite Hareketi’nin (UKH) yayılması amacıyla gelecek dönem odaklanılacak projelerden oluşan Mükemmellik Maratonu heyecanla karşılandı.

KALDER, KOBİ’LERE VE GENÇLERE ODAKLANDI

KalDer Yönetim Kurulu Başkanı Buket Eminoğlu yaptığı açılış konuşmasında, KalDer’in geçmişiyle Türkiye’nin saygın STK’ları arasında bulunduğunu, değişim gösteren koşullar doğrultusunda sivil toplum kuruluşlarının önemli görevleri olduğunun altını çizdi. 

Göreve geldikleri zaman ilk olarak 2030 vizyonlarını belirlediklerini belirten Eminoğlu, söz konusu vizyonun Türkiye’de sürdürülebilir iş ve yaşam kalitesine kılavuzluk eden, dönüşüme liderlik yapan bir STK haline gelmek olduğunu söyledi.

Bu güçlü vizyondan hiçbir zaman vazgeçmediklerini vurgulayan Eminoğlu, eğer gerçekten sürdürülebilir bir iş ve yaşam kalitesi amaçlanıyorsa bunları hayata geçirebilecek akıllı toplumlar oluşturmaları gerektiğini kaydetti.

Eminoğlu, akıllı toplum oluşturmada iki gruba odaklandıklarını, bunların da Türkiye’nin geleceği olan gençler ve iş dünyasının belkemiği olan KOBİ’ler olduğunu belirtti.