Pek çok özellikli kumaş ve iplik geliştirip pazara sunan Işıksoy, Ar-Ge ve inovasyona verdiği ağırlığın meyvelerini toplamaya başladı.
Toplam üretim içindeki katma değerli teknik tekstilin payını artırmaya odaklandıklarını belirten Işıksoy A.Ş Yönetim Kurulu Üyesi Arzu Işık, sağlık, medikal ve havacılık gibi sektörlere yönelik geliştirdikleri inovatif ürünlerin gerek yurt içi gerekse yurt dışından büyük talep gördüğünü söyledi.
Özellikle pandemi döneminde bir yandan üretimlerini sürdürürken diğer yandan Ar-Ge ve inovasyon alanında önemli çıktılar elde ettiklerini anlatan Işık, yılın ikinci yarısında sektörde ciddi bir talep patlaması beklendiğini vurguladı.
Öncelikli hedeflerinden birinin sürdürülebilir üretim anlayışını daha da ileriye taşımak olduğuna dikkat çeken Işık, bu bağlamda standart üretimin yanı sıra doğaya dost organik, ekolojik, geri dönüştürülebilir kumaş üretip yerli, yabancı bir çok firmaya hizmet verdiklerini belirti. Dünya tekstilinin gündeminde sürdürülebilirlik konusunun ilk sırayı aldığını aktaran Işık, büyük moda markalarının ekolojik, organik ve dönüştürülebilir ürün talebinde bulunduğunu ve üreticileri bu yönde yatırımlar yapmaya teşvik ettiğini söyledi.

ÜRETİMİ YAPAY ZEKA İLE YAPACAKLAR

Üretimin pek çok alanında yapay zeka kullanacakları bir altyapı kurduklarını vurgulayan Işık, özellikle tekstil atığını sıfıra indirgemek için mikron seviyesinde hesaplamalar yapabilen bir yapay zeka projelerinin devreye gireceğini belirtti. Nihai hedeflerinin ise üretimin tamamının yapay zeka ile sürdürülmesi olduğunu kaydeden Işık, 4 lokasyonda toplam 90 bin metrekare alanda 800 kişi ile üretim yaptıklarını ifade etti.