ÜÇGE Şirketler Grubu tarafından yapılan yazılı açıklamada, "ÜÇGE Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanımız Gökçin Aras’ı kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyiz. Acımız çok büyük. Cenazemiz 19 Ağustos 2022 Cuma günü Bursa Organize Sanayi Bölgesi Camii’nde kılınacak öğle namazını müteakip, Nilüfer Fethiye Kabristanı’na defnedilecektir. Başımız sağ olsun" denildi.

ULUSLARARASI YAPAY ZEKA ZİRVESİ İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI ULUSLARARASI YAPAY ZEKA ZİRVESİ İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

GÖKÇİN ARAS KİMDİR?

Gökçin Aras, 1954 yılında Ardahan Göle'de doğdu. Köy Enstitüsü mezunu bir öğretmen olan babasının tayini nedeniyle 1967’de ailesi ile birlikte Bursa’ya yerleşti. 13 yaşından itibaren Bursa’da yaşamaya başlayan Gökçin Aras, ortaokul ve lise öğrenimini Bursa'da tamamladı. Bursa Eğitim Enstitüsü Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'nü bitirdi. Eğitimine ek olarak Ankara Hukuk Fakültesi'nde öğrenim gördü. 1976'da Bursa'da küçük bir raf atölyesi ile başladığı perakende yolculuğunda, ÜÇGE markası ile 46. yılını tamamladı.
Gökçin Aras , TUGİAD, GESİAD ve KESİAD’ın yanı sıra çeşitli sivil toplum örgütlerinin yapılanmasında aktif görevler aldı. Aras, birinci ligde yer alan spor kulüplerinde başkanlık ve ikinci başkanlık görevlerinde bulundu.
Öğretmen bir aileden gelen Gökçin Aras, Ardahan Çobanlı Köyü’nde annesi adına Hayriye Aras İlköğretim Okulu’nu ve öğretmen olan babası Mehmet Aras adına Bursa Beşevler’ de Öğretmen Mehmet Aras İlköğretim Okulu’nu yaptırdı.