Uzaktan çalışma modelini kalıcı ve planlı bir kurum kültürü haline getirmek için çalışan PepsiCo Türkiye, ilk olarak Türkiye’de gerçekleştireceği uygulamayı çalışma şekli’, ‘yan haklar’ ve ‘ait hissetme’ olmak üzerek üç ana başlıkta ele alacak.
PepsiCo’nun hem globalde hem de Türkiye’de yıllardır esnek çalışma modelini başarıyla uygulayan bir şirket olduğunu söyleyen PepsiCo Türkiye Genel Müdürü Ece Aksel, yeni hibrit modellerinde; ofislerini, yaratıcılığını ortaya çıkaran, birlikte çalışmayı destekleyen ve kutlamaların coşkusunu beraber yaşayacakları bir mekâna dönüştürdüklerini ifade etti. Ofislerinin her gün gelmek zorunda oldukları bir ortamdan ziyade odaklı kullanım mekânı haline geleceğini vurgulayan Aksel, zamanını çok daha iyi kullanırken işlerini daha iyi yapabilecek verimliliği sağlamış olacaklarını belirtti. 
Internet ve evlerinden daha sağlıklı ve verimli çalışabilmeleri adına ergonomik ekipmanlarla ilgili destekler sağladıklarını aktaran Aksel, çalışanların büyük bir çoğunluğunun yeni çalışma sistemini, heyecan verici olarak tanımladıklarını gördüğünü söyledi. 

DOĞAYA KATKISI YADSINAMAZ

Çalışanların sosyalleşebilmesini desteklemek amacıyla pek çok iç iletişim stratejisi geliştirdiklerini de söyleyen Aksel, ‘Orta Kafe’ adını verdikleri, çalışanların gayri resmi olarak bir araya gelip iş dışı sohbetler edebildikleri buluşmalar düzenlediklerini belirtti. Çalışanların içindeki yaratıcılığı ortaya çıkarabilecek aktiviteleri de belirleyip uygulamaya koyacaklarını ifade eden Aksel, pandemi öncesinde de çalışma yaşamının gereksinimlerinin değişmeye başladığını gözlemlediklerini söyledi.
Pandemi dönemindeki uzaktan çalışma sistemi ile birlikte yaklaşık 600 bin litre yakıt, 13.600 KW elektrik ve 3.600 m3 sudan tasarruf ettiklerini vurgulayan Asel, bunun doğaya olan pozitif anlamdaki katkısının yadsınamaz olduğunu belirtti.