İSTANBUL(AA) - GÜBRETAŞ'ın 30 Haziran itibariyle ana ortaklık payına düşen konsolide net dönem karı 123,4 milyon TL şeklinde oldu.

GÜBRETAŞ, 2020'nin ilk 6 ayındaki faaliyetleriyle ilgili bilançosunu Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) açıkladı.

Yatırımlarının yanı sıra tarımda verimliliği artırmaya yönelik ürün ve hizmetleriyle sektördeki öncü rolünü başarıyla devam ettiren GÜBRETAŞ, ilk çeyrekte olduğu gibi senenin ilk yarısı itibarıyla da operasyonel ve finansal yükselişini sürdürdü.

Bu senenin ocak-haziran döneminde çeşitli bileşimlerde 304 bin ton gübre üretimi gerçekleştiren GÜBRETAŞ, geçen senenin aynı döneminde 1 milyon 80 bin ton olan katı, sıvı ve toz gübre toplam satış miktarını ilk 6 ayda 1 milyon 129 bin tona yükseltti. Bunun sonucunda GÜBRETAŞ'ın Türkiye faaliyetlerinde toplam net satış tutarı 2 milyar TL olarak gerçekleşirken, bağlı ortaklıklarının katkısıyla konsolide net satış geliri geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 5 artarak 2 milyar 683 milyon TL'yi buldu.

Geçen senenin aynı dönemine nazaran Türkiye faaliyetlerinde satış miktarını yüzde 20 artıran GÜBRETAŞ, konsolide tablolarda ise brüt karda yüzde 25 ve FAVÖK'te yüzde 9'luk artış yakaladı.

Bu sonuçlarla brüt kar ve FAVÖK'te de artış sağlayan GÜBRETAŞ'ın 30 Haziran itibarıyla ana ortaklık payına düşen konsolide net dönem karı ise 123,4 milyon TL şeklinde gerçekleşti.