Disney ile yeni bir anlaşmaya imza atan Zorlu Tekstil, anlaşmayla birlikte Disney’in tüm dünyayla buluşturduğu Disney Home markasının Avrupa, BDT ülkeleri, Rusya ve Türkiye’deki üretim, satış ve pazarlama hakkını elde etti.
Zorlu Tekstil'den yapılan açıklamaya göre, Zorlu Tekstil, Marvel ve Lucas gibi onlarca karakterlere ait lisanslı ev tekstili ürünlerinin tümünün üretim, satış ve pazarlamasını birçok ülkede gerçekleştirebilecek.  Almanya, Fransa, İtalya, İngiltere, İspanya, Rusya ve Güney Afrika dahil olmak üzere birçok ülkede Disney ürünlerinin satışını gerçekleştirebilecek olan Zorlu Tekstil, Disney’in bu bölgedeki üç lisansör firmasından biri oldu.

TÜRKİYE’NİN TEKSTİL İHRACATINA ÖNEMLİ KATKISI OLACAK

Daha önce Türkiye-Mena-CIS ve CEE gibi bölgelerle sınırlı şekilde satış haklarının bulunduğunu belirten ZorluTeks İcra Kurulu Üyesi Fatih Dereköylü, yeni anlaşmayla başta Avrupa olmak üzere 19 bölgeyi kapsayan 80’i aşkın ülkede Disney’in üretim, satış ve pazarlamasını yapacaklarını ifade etti. Dereköylü, bu anlaşmanın Zorlu Tekstil ve Disney’e olduğu kadar Türkiye’nin tekstil ihracatına da önemli bir katkı sağlayacağını söyledi.