Türk otomotiv sanayine 1964’ten beri hizmet sunan BMC, 80’i aşkın ülkeye ihracat gerçekleştirerek Türk ekonomisine artan oranda katma değer üretmeye devam ediyor.

Aralarında İngiltere’den Almanya’ya İtalya’dan Güney Afrika’ya, Rusya’dan Katar’a ve Türki Cumhriyetler’e geniş kapsamlı bir ihracat ağı bulunan BMC son olarak Bakü Nakliyat Agitliği (BNA) Azerbaycan’ın açtığı 300 adetlik CNG otobüs alımı ihalesini aldı.

Firma söz konusu ihale ile 2019 yılında gerçekleştireceği teslimatlar sonucunda bir rekoru da kıracak. Böylece daha önce kendisinin gerçekleştirdiği en yüksek adetli CNG otobüs ihracatın adetsel olarak üzerine çıkmış olacak.

BMC’DEN TÜRKİYE EKONOMİSİNE 10 MİLYAR DOLARLIK KATKI

BMC Yönetim Kurulu Üyesi Taha Yasin Öztürk yaptığı konuşmada, BMC’nin öncü konumunu sürdürdüğünü, 2018’in yeni kamyon ailesi TUĞRA’nın görücüye çıkarılmasının yanı sıra genel anlamda otobüs gruplarındaki başarıların elde edildiği bir sene olduğunu söyledi.

Öztürk, 2017’de yaklaşık 1.000 adet otobüs teslim ettiklerini, 2018’in ilk 10 ayında ise 700’e yakın farklı özelliklere sahip araç teslimatı gerçekleştirdiklerini dile getirdi.

Üretime başladıklarından bugüne kadar 300 bin adetten fazla araç üretimiyle Türkiye ekonomisine 10 milyar dolar civarında katma değer yaratmayı başardıklarını ifade eden Öztürk, güncel teknolojiye sahip üretim tesislerini 2019 yılının başında hayata geçirerek sektördeki güçlerini artırmaya devam edeceklerini kaydetti.