İSTANBUL (AA) - Baymak'ın klima satışları 2019'un ilk döneminde 2018'in aynı dönemine nazaran adetsel olarak yüzde 12 artış gösterdi.

Konuyla ilgili olarak firma tarafından yapılan açıklamaya göre, senenin ilk yarısında 2018'in aynı dönemine nazaran, sektörün klima satışları adetsel olarak yüzde 30 düşüş yaşadı. Baymak ise satışlarını sektörde sağladığı güvenle beraber yüzde oranında 12 artırdı.

Yaz sıcaklarında konfor ve serinlik isteyenlerin öncelikli olarak tercih ettiği Baymak, A++ verimliliğe sahip klimaları başta olmak üzere, bu alandaki zengin ürün gamıyla satış başarısını gözler önüne serdi.

Yüksek kalite ve konforun yanı sıra sağladığı enerji tasarrufunun da etkisiyle şirket, 2019'un ilk yarısında küçülen pazarın aksine klima satışlarını iki haneli oranda yükseltme başarısını gösterdi

Açıklamada görüşlerine başvurulan Baymak Üst Yöneticisi (CEO) Ender Çolak 2019'un, ikinci yarısında da aynı büyüme ivmesini devam ettirmeye kararlı olduklarını söyledi.

Klima pazarının genelinde bir küçülme meydana geldiğini, bilhassa da senenin ilk 5 ayında satışların beklenenin oldukça gerisinde kaldığına dikkat çeken Çolak, Haziran ayından itibaren sıcaklıklardaki artışla beraber pazarın biraz canlandığını dile getirdi