BURSA (AA) - Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından gerçekleştirilen  "2244 Sanayi Doktora Programı" bünyesinde Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Fen Bilimleri Enstitüsüne kabul edilen öğrenciler, aylık 4 bin 500 lira bursla staj yapmaya başladı.

Rektörlükten tarafından yapılan açıklamaya göre, BUÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Hüseyin Aksel Eren, BUÜ için TÜBİTAK tarafından 2244 Sanayi Doktorası Programı bünyesinde 55 kontenjanın onaylandığını açıkladı.

Bursiyerlerden 15'inin görevlerine başladığını, geri kalanının ise staj göreceğini söyleyen Eren,  öğrencilerin doktora sonrasında projenin yapıldığı kuruluşta 3 sene çalışma garantisi de almış olduğunu ve mevcut program sayesinde hem unvan hem burs hem de iş kazanmış olacaklarını anlattı.

Öğrencilerin aylık 4 bin 500 lira burs alabilmek için BUÜ'de doktora ya da bütünleşik doktora öğrencisi olması gerektiğinin altını çizen Eren, bütünleşik doktora ile yatay geçiş için 25 Temmuz tarihine değin başvuruları kabul edeceklerini hatırlatarak, Ağustos ayında tekrar lisansüstü öğrenci ilanına çıkacaklarını dile getirdi.